Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 4 maart

* VERDACHTEN STRAATROOF AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben deze week twee jongens uit Spijkenisse (16 en 18 jaar oud) aangehouden voor een straatroof gepleegd op 2 januari van dit jaar.
Omstreeks half tien 's avonds beroofde het tweetal een 14-jarige plaatsgenoot op de Iepenlaan. Nadat de daders een vuurwapen hadden getoond, beroofden ze het slachtoffer van zijn mobiele telefoon en wat geld. Met de buit ging het tweetal er vandoor. De recherche van het district De Eilanden stelde na de beroving een onderzoek in dat deze week resulteerde in de aanhouding van de verdachten. Zij zijn donderdagochtend voorgeleid aan de officier van justitie en in bewaring gesteld.


* MEER DAN DUIZEND HENNEPPLANTEN IN BESLAG GENOMEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost stelde donderdagmiddag omstreeks half zes in een woning in de Verhagenstraat, naar aanleiding van een waterlekkage, een onderzoek in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Er werden 980 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. De stroomvoorziening werd afgesloten, omdat geconstateerd werd dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt.
In een woning aan de W. van Hillegaersbergstraat werd donderdagmiddag eveneens een hennepkwekerij aangetroffen. Politiemensen van het district De Noordhoek stelden rond twee uur, naar aanleiding van klachten, een onderzoek in. In totaal zijn 207 hennepplanten in beslag genomen. Ook in deze woning werd de elektriciteit illegaal afgetapt. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaren van de hennepkwekerijen.


* CAFETARIA OVERVALLEN
ROTTERDAM - Donderdagavond werd een cafetaria aan de Zuidhoek overvallen. Omstreeks tien uur kwamen twee mannen het pand binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd vervolgens door één van de verdachten een greep in de kassa gedaan. Met een geldbedrag renden de overvallers vervolgens de cafetaria uit en vluchtten richting de Verboomstraat. De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek in.


* BRAND IN WONING; HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN

ROTTERDAM - Donderdagavond omstreeks half acht ontstond brand in een woning in de Engelsestraat. De bewoners werden door politiemensen uit de woning gehaald en tijdelijk ondergebracht in een wijkgebouw in de Poolsestraat. Een 40-jarige vrouw die rook had ingeademd en onwel was geworden, werd door personeel van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. Brandweerpersoneel trof tijdens het blussen in de kelder een hennepkwekerij bestaande uit 150 hennepplanten aan. De 33-jarige eigenaar van de hennepkwekerij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Door politiepersoneel van het district Rotterdam-West wordt een nader onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.