Dienstenbond CNV

Fugro-Inpark - Sociaal Plan
04-03-2005

De ontslagaanzeggingen zijn inmiddels verstuurd. Dit betekent dat uiteindelijk aan 21 medewerkers ontslag is aangezegd. De procedures worden gevoerd via het CWI. Op 3 maart hebben we gesproken met de directie van Fugro-Inpark over het al dan niet tot stand komen van een Sociaal Plan. Uiteraard hebben we de opmerkingen uit de personeelsbijeenkomst in Leeuwarden meegenomen.

NUON-toeslag
In het oude Sociaal Plan NUON wordt gesproken over loonsuppletie. Deze wordt betaald door NUON tot aan de 61-jarige leeftijd. Wordt deze toeslag meegenomen in de berekening van de kantonrechterformule?

Het antwoord lijkt negatief. Weliswaar worden in de berekening alle vaste looncomponenten meegenomen (dus ook een vaste toeslag), maar er wordt wel uitgegaan van een dienstverband bij één werkgever. Hier is sprake van een dienstverband met Fugro-Inpark (en dus niet met NUON). Het lijkt niet aannemelijk deze toeslag mee te nemen in de berekening van de ontslagvergoeding die door Fugro-Inpark betaald moet worden. Met NUON bestaat geen directe relatie, laat staan een dienstverband.

Wel is het zo dat NUON gedurende de ww-periode 70% van de suppletie doorbetaalt.

Stamrechtpolis NUON
Nog niet duidelijk is of ex NUON-medewerkers recht hebben op een stamrecht. Immers, als het een VUT-regeling is, is deze direct verbonden aan een dienstverband. Wordt dat dienstverband verbroken, dan vervalt de regeling.

Cruciaal is wat er in de polisvoorwaarden staat. Als daarin alleen is opgenomen dat iemand in leven moet zijn, dan blijft de stamrechtpolis gewoon voortbestaan en moet NUON te zijner tijd uitbetalen. We hebben afgesproken dat Fugro-Inpark hierover nogmaals contact opneemt met NUON om op korte termijn duidelijkheid te verschaffen.

Voorstellen Sociaal Plan
We hebben de directie voorgesteld de andere punten (vergoeding in verband met de arbitrage-zaak, de ziektekostenverzekering en de mogelijkheid om op non-actief te worden gesteld) te parkeren in ruil voor een hogere ontbindingsvergoeding. Dat is gelukt. In het nieuwe Sociaal Plan wordt niet meer gesproken over factor 0,75 maar over factor 0,85.

Gelet op deze stap, leggen wij dit nieuwe principe-akkoord met een positief advies aan u voor.

U krijgt de mogelijkheid te kiezen uit 4 opties:
1. Het vernieuwde Sociaal Plan A (aanvullingsregeling). Dit Plan is reeds in uw bezit.

2. Het vernieuwde Sociaal Plan B (bedrag ineens), waarbij de ontbindingsfactor is verhoogd naar 0,85. Dit Plan is eveneens in uw bezit.

3. Een combinatie van de Sociale Plannen A en B, waarbij de medewerker eenmalig de mogelijkheid heeft te kiezen voor A of B.
4. Geen Sociaal Plan. In dat geval stelt Fugro-Inpark eenzijdig een Sociaal Plan vast met factor 0,75. Voor oudere medewerkers met lange dienstverbanden bestaat de mogelijkheid om een procedure kennelijk onredelijk ontslag op te starten bij de kantonrechter. Daarvan is de uitkomst onzeker.

Procedure
Het vernieuwde Sociaal Plan (combinatie van A en B) staat op 4 maart 2005 op intranet. De medewerkers die ontslag zijn aangezegd, krijgen het Plan toegestuurd.

CNV-leden worden in de gelegenheid gesteld hun stem uit te brengen. Dat kan met behulp van bijgevoegd stemformulier. Dit formulier moet op vrijdag 11 maart binnen zijn. Alleen de uitgebrachte stemmen worden geteld. De meerderheid beslist.

Op maandag 14 maart berichten wij de directie of er sprake is van een Sociaal Plan (en zo ja, welk) of niet.

Hulp bij ontslag?
Als lid van CNV Dienstenbond kunt u gebruik maken van onze juridische dienstverlening. U kunt contact opnemen met het regiokantoor in de buurt van uw woonplaats. Juristen helpen u bij het voeren van formeel of inhoudelijk verweer via het CWI.

Vragen?
Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Wim Burggraaf. Dat kan telefonisch (055)5772640 of per mail w.burggraaf@cnvdibo.nl