Gemeente Hardenberg

Maart 2005 - Bedenkingen tegen Streekplan Overijssel 2000+ Windenergie nog mogelijk

Bedenkingen tegen Streekplan Overijssel 2000+ Windenergie nog mogelijk

Vrijdag 4 maart 2005

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben onlangs bekend gemaakt dat zij de partiële herziening van het Streekplan Overijssel 2000+ in ontwerp hebben vastgesteld. Het ontwerp heeft betrekking op windenergie. De gemeente Hardenberg wil haar inwoners er op attenderen dat zij nog tot en met 10 maart 2005 bedenkingen kunnen indienen tegen dit ontwerp.

De provincie geeft in het ontwerp steekplan gebieden aan waar gemeenten nader kunnen onderzoeken welke locaties geschikt zijn voor windturbines. Belangrijke natuur- en landschapsgebieden zijn uitgesloten voor windturbines. Het streekplan geeft ook duidelijke voorwaarden voor het plaatsen van windturbines.

De ontwerpherziening ligt ingevolge de Wet op de Ruimtelijke Ordening en de Inspraakverordening Overijssel 11 februari tot en met 10 maart 2005 ter inzagein de bibliotheek van het provinciehuis te Zwolle en in de gemeentehuizen.

Gedurende de gehele termijn van de terinzagelegging kunnen inwoners eventuele bedenkingen indienen bij Provinciale Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. De tervisielegging vindt plaats tijdens kantooruren. Ook is het mogelijk op verzoek, buiten de kantooruren, de ontwerpen in te zien en eveneens kan op verzoek een mondelinge toelichting verstrekt worden. Inwoners kunnen hiervoor contact opnemen met het team Ontwikkeling van de Eenheid Ruimte, Wonen en Bereikbaarheid, telefoonnummer 038 - 425 1639. De ontwerpen zijn ook in te zien via internet: www.prv-overijssel.nl/documenten.