Gemeente Deventer

Week 9, 4 maart 2005

DEVENTER SCHENKT BRANDWEERWAGENS AAN SIBIU

De gemeente Deventer en Roto Smeets B.V. schenken twee brandweerwagens aan de steden Cisnadië en Saliste in het District Sibiu in Roemenië. De brandweerautoâs zijn beschikbaar gekomen door de reorganisatie van de bedrijfshulpverlening bij Roto Smeets B.V. en door vervanging bij de Deventer brandweer. In plaats van de autoâs te verkopen hebben beide besloten ze te schenken aan het district Sibiu waarmee een jarenlange samenwerking bestaat vanuit Deventer. Aan de overdracht van de brandweerautoâs is een instructieprogramma in Roemenië gekoppeld dat wordt verzorgd die twee instructeurs van de Deventer brandweer verzorgen.

De stad Sibiu kent in tegenstelling tot het plattelandsgebied eromheen goede brandweervoorzieningen. De brandweer wordt in Roemenië momenteel anders opgezet waarbij er in omliggende centrumplaatsen als Saliste en Cisnadië ook brandweervoorzieningen onder verantwoordelijkheid van de plaatselijke overheid komen. De bestaande autoâs in plaatsen als Cisnadië en Saliste zijn hard aan vervanging toe en de Deventer brandweerautoâs betekenen een hele verbetering.

Transport
Omdat de Stichting Deventer-Roemenië al de nodige ervaring heeft met goederentransporten naar Sibiu organiseert zij ook het transport van de beide brandweerwagens. Op 11 maart worden de brandweerwagens van Roto Smeets B.V. en de gemeente overgedragen aan de Stichting Deventer-Roemenië. Op zaterdag 12 maart vertrekt het transport dat bestaat uit een bus met kleding en de twee brandweerautoâs naar Sibiu. Op vrijdag 18 maart worden als afsluiting van het instructieprogramma de wagens officieel overgedragen aan de autoriteiten van de gemeenten Cisnadië en Saliste. Hierna rijdt het transport terug.

Publicatiedatum: 4-3-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 4 maart 2005