COLO

Slotboom Steenhouwers beste van ruim 170.000 leerbedrijven

'Bedrijf neemt verantwoordelijkheid voor loopbaan (leerling)werknemers'

Het door kenniscentrum Bouwradius voorgedragen leerbedrijf Slotboom Steenhouwers BV, is het beste leerbedrijf van 2004. Op 4 maart 2005 ontvangt het bedrijf de prijs in AHOY Rotterdam, tijdens het evenement Skills Masters. MKB Nederland voorzitter Loek Hermans reikt de prijs uit.

Slotboom Steenhouwers
Slotboom Steenhouwers wint het van de ruim 170.000 leerbedrijven in Nederland, waaronder de twee mede-genomineerden Heineken Brouwerijen uit Zoeterwoude en Kobe International uit Valkenswaard, voorgedragen door respectievelijk Kenniscentrum Handel en Savantis. 'Slotboom Steenhouwers is een eerlijk, authentiek en warm leerbedrijf dat iedereen een kans geeft om het vak van steenhouwer te leren', aldus de jury.
Het bedrijf onderscheidt zich door de individuele aandacht die aan de loopbaan van de leerling-werknemers wordt gegeven. Al 35 jaar leidt het bedrijf leerlingen op tot volwaardige steenhouwers/restaurateurs. De grote investering vanuit het bedrijf levert uiteindelijk de beste vakmensen op. Drie keer goud tijdens de Nederlandse kampioenschappen van Skills Netherlands bewijst dat er binnen de praktijkopleidingen van het bedrijf kwaliteit wordt geleverd.

Skills Masters
Tijdens het evenement Skills Masters staan opleiding, beroep en toekomst centraal. De duizenden jongeren kunnen, mede door de bijdrage van de kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven, hun toekomstige beroep ter plekke ervaren. Ook worden er beroepenwedstrijden gehouden.

Achtergrond
Het bedrijfsleven speelt een grote rol in het onderwijs van vandaag. Binnen de leerbedrijven ontwikkelen deelnemers zich in de contextrijke leer-werk-omgeving van hun toekomstige beroep. In opdracht van het ministerie van Onderwijs organiseert Colo op 4 maart 2005 de negende editie van de prijs 'Beste Leerbedrijf van het Jaar'. De kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven, die de wettelijke taak hebben om bedrijven te erkennen als leerbedrijf en de kwaliteit hiervan te waarborgen, leveren bij Colo hun voordrachten aan. Kijk voor informatie over jurysamenstelling, achtergronden en contactgegevens op www.besteleerbedrijf.nl.


--------
Noot voor de redactie,