BMG NEDERLAND

Krezip tekent uniek contract met SONY BMG

Joint Venture introduceert nieuwe manier van werken in muziekindustrie

De Nederlandse band Krezip heeft een contract getekend met platenmaatschappij SONY BMG Music Entertainment. Als resultaat daarvan verschijnt op 9 mei aanstaande het nieuwe album 'What Are You Waiting For.' De release van het album wordt vooraf gegaan door de single 'Out Of My Bed' op 25 april. Het album is geproduceerd door het producers duo de Wizardz Of Oz uit Los Angeles.

In 2004 stopte Warner Music Benelux de samenwerking met haar nationale artiesten en was Krezip in de gelegenheid om zich opnieuw te oriënteren. Er was veel interesse van andere platenmaatschappijen maar Krezip zocht een nieuw soort samenwerking op basis van gelijkwaardigheid. In SONY BMG vond Krezip uiteindelijk de ideale partner om deze nieuwe uitdaging aan te gaan.

MSF Music, het management van Krezip, werkt nauw samen met The Entertainment Group (o.a. Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis en Guus Meeuwis).
Unico Glorie, directielid van de Entertainment Group: ' Wij zijn steeds uitgegaan van een nieuw samenwerkingsmodel op basis van gelijke verdeling van zowel inzet als resultaat. Alleen zo zullen we de komende jaren kunnen profiteren van alle kansen die deze dynamische en veranderende markt ons biedt. Krezip en het management hebben in SONY BMG een partner gevonden die open staat voor onze ideeën en het model. Dat alleen al biedt basis en perspectief'

Rob Schouw, Managing Director SONY BMG Benelux: 'We zijn erg verheugd om als SONY BMG een samenwerking aan te gaan met een band als Krezip. Krezip heeft naast unieke artistieke talenten ook de visie om altijd open te staan voor de snelle veranderingen op het gebied van muziekdistributie en marketing. Met de bekrachtiging van deze partnership-overeenkomst tussen Krezip en SONY BMG wordt niet alleen aangetoond dat er nog bereidheid is om te investeren in lokaal talent maar dat er ook concrete stappen worden ondernomen om vernieuwingsimpulsen te geven aan de huidige muziekindustrie in Nederland.'

Krezip behoort in Nederland al jaren tot de top. Het overrompelende debuutalbum 'Nothing Less' was mede dankzij de monsterhit 'I Would Stay' een droomstart. Het album ging maar liefst 250.000 keer over de toonbank (drie keer platina). Daarnaast heeft de band een ijzersterke live-reputatie opgebouwd met overtuigende optredens op festivals als Noorderslag, Lowlands en Pinkpop. Bovendien werd Krezip onderscheiden met onder andere een Zilveren Harp, een Edison en meerdere TMF Awards. Ook buiten Nederland heeft de groep de laatste jaren successen geboekt. In België behaalde Nothing Less met meer dan 60.000 stuks de platina status en net als in Nederland ontving Krezip diverse awards.

Krezip is de eerste nationale band die getekend is door SONY BMG MUSIC ENTERTAINMENT in Nederland. De nieuwe maatschappij is onlangs ontstaan door de fusie van Sony Music en Bertelsmann Music Group. Naast Krezip heeft SONY BMG ook nationale en internationale supersterren als Kane, Within Temptation, Jennifer Lopez, Dido, Shakira, Alicia Keys, Bruce Springsteen, Santana en Usher onder contract staan.

Noot voor redaktie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: SONYBMG Music Entertainment
Claudia Fritz
claudia.fritz@sonybmg.com

035-6298336


04 mrt 05 15:44