Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



Intentieverklaring stadsdeel en Hotel Arena

Antoinette Tanja, portefeuillehouder Sport en Recreatie van stadsdeel Oost/Watergraafsmeer, en Paul Hermanides, directeur-eigenaar van Hotel Arena, tekenden op vrijdag 4 maart 2005 een intentieovereenkomst om samen de nieuwe kinderboerderij de Dapperhoeve in het Oosterpark te realiseren.

Kinderboerderij de Dapperhoeve is nu gevestigd in de Tweede Van Swindenstraat in de Dapperbuurt. Het terrein is te klein voor een volwaardige kinderboerderij. Bovendien moet er dringend worden verbouwd. Er wordt al enkele jaren nagedacht over een mogelijke verhuizing naar het Oosterpark op het schoolplein van de voormalige Nooteboomschool.

Combinatie kinderboerderij met horeca

Om de jaarlijkse kosten zoals onderhoud, beheer en exploitatie van de kinderboerderij omlaag te brengen geeft het dagelijks bestuur de voorkeur aan de combinatie van de kinderboerderij met een horecagelegenheid. De kinderboerderij wordt dan gebouwd door het stadsdeel en gehuurd en geëxploiteerd door het naastgelegen Hotel Arena. Hotel Arena is zeer geïnteresseerd in deze samenwerking. Paul Hermanides prees het stadsdeel over het initiatief dat genomen is. Ook de medewerkers van de kinderboerderij staan positief tegenover de samenwerking met Hotel Arena en de verhuizing naar het Oosterpark. Het stadsdeel heeft met dit plan cultuur en natuur bij elkaar gebracht. Frans Diergaarde, beheerder van de kinderboerderij, is blij met het grotere oppervlak. In het Oosterpark is meer ruimte voor de dieren en meer plek voor educatieve activiteiten voor de kinderen. En kunnen we een nog breder publiek bereiken.

Op 18 april 2005 beslist de raad van stadsdeel Oost/ Watergraafsmeer of zij akkoord gaat met de verhuizing van de kinderboerderij naar het Oosterpark.

Planning

Als de raad van stadsdeel Oost/Watergraafsmeer instemt met de verplaatsing van de kinderboerderij wordt een Programma van Eisen (PvE) opgesteld. Hierin staat onder andere waaraan de architectuur en inrichting van het terrein moet voldoen. Na het PvE volgt het ontwerp en kan de uitvoering in 2006 beginnen. Naar verwachting kan de nieuwe kinderboerderij dan medio 2007 worden geopend.

(c) Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer - 4 maart 2005