Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 4 maart 2005

Veelpleger aangehouden na bedreiging winkelpersoneel

BREDA: De politie heeft donderdagavond aan de Belcrumweg een 40-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man, die bekend staat als veelpleger, had kort daarvoor een beveiligingsmedewerker van een winkel aan de Karrestraat bedreigd. De beveiligingsbeambte betrapte de Bredase veelpleger op heterdaad toen hij er met een puzzel uit de winkel vandoor wilde gaan. De Bredanaar is vervolgens zonder buit de winkel uitgelopen. De 40-jarige medewerker van de winkel heeft aangifte gedaan bij de politie. Agenten kwamen de verdachte aan de Belcrumweg tegen en konden hem daar aanhouden. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie vindt traangas in Frans voertuig

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie aan Hazeldonk bij een 22-jarige inwoner van het Franse Saint Genou een busje traangas in beslag genomen. De Fransman werd rond 04:45 uur gecontroleerd toen hij met een defect achterlicht in zijn auto reed. De man legde ter plaatse een verklaring af en betaalde direct de boete van 220 euro voor het verboden wapenbezit. Na het in ontvangst nemen van een kwitantie mocht hij zijn weg richting Frankrijk vervolgen.

Minderjarigen aangehouden voor bezit softdrugs

BREDA: Aan de Valkenstraat heeft de politie donderdagmiddag een 16-jarige jongen uit Breda aangehouden. Bij het zien van de politie ging de jongen er met enkele vrienden hardrennend vandoor. Dat trok de interesse van de surveillerende agenten die het viertal achterna ging. De politie vond bij de minderjarige jongen een gebruikershoeveelheid hennep in zijn kleding. Bij de andere jongens werd niets aangetroffen. Na verhoor is de jonge Bredanaar met een verwijzing naar Bureau Halt overgedragen aan zijn moeder.

Vrijdagmiddag werd aan de Korte Boschstraat een 15-jarige jongen uit Breda door de politie aangehouden voor het bezit van een joint. De jongen had de joint net in ontvangst genomen van een vriendje toen een politiesurveillance passeerde. De drugs was kort daarvoor door het vriendje gekocht in een coffeeshop. Ook deze Bredanaar wordt doorgestuurd naar Bureau Halt. In beide gevallen nam de politie de drugs in beslag.

Meisje (16) beroofd van fiets

BREDA: Een 16-jarig meisje uit Breda is donderdagmiddag beroofd van haar zilverkleurige damesfiets van het merk Ranger. Het meisje fietste rond 16:30 uur over het bruggetje Ma Ueberfeldtstraat toen twee jongens haar tot stoppen dwongen.Toen ze vervolgens ook nog een klap tegen haar rug kreeg heeft zij haar fiets waar het tweetal het kennelijk op gemunt had losgelaten. De twee daders zijn er op de fiets van de Bredase vandoor gegaan in de richting van winkelcentrum Heksenwiel. Bureau Slachtofferhulp is ingeschakeld.

Politie houdt man voor huiselijk geweld

ETTEN-LEUR: De politie heeft donderdag aan het Stationsplein een 27-jarige inwoner van Castricum aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 22-jarige vriendin uit Etten-Leur. De vrouw deed op 23 februari aangifte bij de politie Etten-Leur tegen de man die haar sinds vorig jaar meerdere keren had mishandeld. Zij heeft zich hierdoor meerdere malen onder doktersbehandeling moeten stellen voor blauwe plekken en kneuzingen. De man uit Castricum werd op last van het openbaar ministerie buiten heterdaad aangehouden. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt Gilzenaar aan voor drugshandel

BREDA: Tijdens een bijzonder koude nacht heeft de politie in het kader van Veilig Uitgaan toezicht gehouden in het uitgaanscentrum van Breda. Het ging er rustig en gemoedelijk aan toe. Rond 02.15 uur werd een 39-jarige man uit Gilze aangehouden omdat hij bij de visafslag aan de Vismarktstraat bezig was met de handel in drugs. Bij zijn aanhouding werden vijf wikkels voor verdovende middelen aangetroffen. Vier van deze wikkels waren leeg. In de vijfde verpakking zat een gebruikershoeveelheid cocaïne. De man ontkende in alle toonaarden en gaf aan dat dit medicijnen waren. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Hondenbezitters op de bon

BREDA: Vrijdagmorgen heeft een gemeentelijke hondenwachter van het team Zuidoost twee hondenbezitters op de bon geslingerd. Aan het Wilhelminapark werd een 44-jarige inwoonster van Breda bekeurd omdat zij de uitwerpselen van haar hond niet opruimde. Een 50-jarige vrouw kreeg een proces-verbaal toen zij haar hond onaangelijnd uitliet aan de Valentijnlaan.

Snelheidscontrole

ALPHEN: De politie heeft vanmorgen aan de Goedentijd een snelheidscontrole gehouden. Tussen 09:00 en 12:00 uur reden ruim 1200 automobilisten voorbij de radarpost. 91 van hen hielden zich niet aan de maximum toegestane snelheid van 50 km/u en krijgen binnenkort een bekeuring in de brievenbus toegestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u. Een automobilist krijgt een bekeuring thuis gestuurd voor het onnodig geluid maken. De bestuurder wilde andere weggebruikers voor de controle waarschuwen door veel en luid met zijn auto te claxonneren.

Inbraak in loods

ZUNDERT: In een materiaalruimte van een vereniging aan de Patrijsstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De dader forceerde een toegangsdeur om binnen te komen. Een 59-jarige inwoner van Zundert heeft namens de vereniging aangifte gedaan, maar wist nog niet te vertellen wat er was weggenomen.

Sneeuwval leidt politie naar hennepkwekerij

BREDA: In een loods aan de Terheijdenseweg heeft de politie vrijdagmorgen een hennepkwekerij ontdekt. De politie kwam de kwekerij onder andere op het spoor door de sneeuwval van de afgelopen dagen, waarbij het dak van de loods sneeuwvrij bleef. In het gebouw werd een in werking zijnde kwekerij aangetroffen met 400 hennepplanten. De huurder van het pand is aangehouden. Na verhoor is hij heengezonden. De drugs en apparatuur zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft vrijdagmorgen een 29-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn echtgenote. De vrouw deed vanmorgen aangifte van mishandeling tegen haar man. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Eenzijdig verkeersongeval met letsel

FIJNAART: Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Rijksweg A59 is vrijdagmorgen een 32-jarige inwoner van Ridderkerk gewond geraakt. De chauffeur verloor rond 11:00 uur de macht over het stuur van zijn vrachtauto toen hij bij de afslag met de Rijksweg A29 met zijn linkerwielen in de berm terecht kwam. Het voertuig kwam onder aan de weg in het talud tot stilstand. De vrachtwagen raakte zwaar beschadigd. Met een hoofdwond en een pijnlijke schouder is de Ridderkerker per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Auteur: Henk Snepvangers