Gemeente Enschede

Langdurige kou zorgt voor beperkt strooien

vrijdag 04-03-2005

Door de langdurige kou is nog maar een beperkte voorraad strooizout aanwezig, zowel bij de gemeente Enschede als bij de leverancier. Als de kou nog langer aanhoudt, zal het bestrijden van gladheid worden beperkt tot de hoofdroute.

De aanhoudende vorst, gepaard met sneeuwval, zorgt voor gladde wegen. Om dit tegen te gaan worden de wegen in Enschede gestrooid conform het vastgestelde gladheidbestrijdingsplan.

De langdurig aanhoudende kou heeft er echter voor gezorgd dat er nog maar een beperkte hoeveelheid strooizout voorradig is bij de gemeente en bij de leveranciers.

Voor de vrijdagnacht worden de wegen in Enschede nog gestrooid volgens het gladheidbestrijdingsplan.

Als de kou langer aanhoudt, is de gemeente genoodzaakt om het strooien te beperken tot uitsluitend de hoofdroute zoals deze in het strooiplan staat. Het gaat dan om de singels, invalswegen en busroutes. De overige wegen die in het gladheidbestrijdingsplan staan kunnen dan niet meer worden gestrooid.

Iedereen wordt verzocht om hier rekening mee te houden en voorzichtig te zijn in het verkeer. Vooral in de avonduren wordt aangeraden om, als het niet nodig is, niet de weg op te gaan.


---