Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Assen 04-03-2005

Politie bemiddelt bij afsleep gestrande vrachtauto GIETEN - Dankzij een toevallig passerende kraanwagen en bemiddeling door de politie heeft het verkeer op het verkeersplein Gieten vrijdagmorgen in de ochtendspits maar korte tijd hinder ondervonden van een gestrande vrachtwagencombinatie. De 34 jarige chauffeur uit Winschoten was door een defect in het remsysteem van de combinatie alle druk op zijn remmen kwijt. Hij kon niet meer voor- of achteruit. Met enig manoeuvreren lukte het bestuurders om de combinatie deels over de bevroren berm te passeren. Met behulp van de toevallig voorbijkomende kraanwagen is de combinatie naar het bedrijventerrein gesleept. 05118797.

Opnieuw inbraak basisschool
EMMEN - de politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een school aan de Sparrenlaan in Emmen. De technische recherche heeft eventueel aanwezige sporen vastgelegd. De basisschool was in de nacht van donderdag op vrijdag voor de twaalfde keer het doelwit van inbrekers. Deze keer zijn twee computers en een DVD speler meegenomen. Om in de school te komen is vanaf het dak het raam van een klaslokaal vernield. 05118795.

Auto uitgebrand op snelweg
ERICA - De politie heeft vrijdagmorgen het kentekenbewijs ingenomen van de auto van een 43 jarige automobilist uit Klazienaveen nadat diens auto door nog onbekende oorzaak volledig door brand werd verwoest. Volgens de bestuurder reed hij over de N37 bij Erica toen hij plotseling een knal hoorde. Vervolgens zou er rook onder de motorkap vandaan zijn gekomen. De auto is geheel uitgebrand. De wegbeheerder heeft zout gestrooid op het bevroren bluswater. 05118814

Bert Visser (0651-611629) doet de persvoorlichting tot vanavond 23.00 uur. Daarna neemt collega Ernest Zinsmeijer (0622 - 662875)het perspiket over tot zaterdagmorgen 08.00 uur.