Politie Drenthe

Politie zoekt contact met mensen die mogelijk verdachte auto hebben gezien

Drijber 04-03-2005 - De politie wil graag in contact komen met mensen die op zaterdag 26 februari op- of in de omgeving van het Kanaal OZ in Drijber, kort voordat de brand in een boerderij aan die straat werd ontdekt, een kleine auto hebben zien rijden.

Op de bewuste zaterdag werd kort na 21.00 uur brand ontdekt in een boerderij. De boerderij brandde helemaal af. Mede n.a.v. de branden op het park aan de zelfde straat is de politie direct een uitgebreid sporen- en buurtonderzoek gestart.

Uit het technisch onderzoek is gebleken dat een technische oorzaak zeer onwaarschijnlijk is. Waardoor de brand wel is ontstaan is nog niet duidelijk. Mogelijk dat vervolgonderzoek dit duidelijk zal maken. Er wordt echter sterk rekening gehouden met brandstichting.

Uit het buurtonderzoek is o.a. gebleken dat er tussen 20.30 en 21.00 uur een mogelijk verdachte auto in de buurt heeft gereden. Het gaat hierbij om een kleine auto die met hoge snelheid over het Kanaal OZ, voor de boerderij is langsgereden. De auto is een brug overgestoken, over de Marsen teruggereden en via het Binnenveld weer op het Kanaal OZ terechtgekomen. (05117356)

De politie wil graag weten wie er in deze auto zat en vraagt mensen die de auto hebben zien rijden of mogelijk weten van wie deze auto is contact op te nemen. Dat kan via tel. 0900-8844.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting met betrekking tot dit bericht voor Politie Drenthe. Tel. 06-51 55 7950.