Politie Gelderland-Zuid

Insluiper verkracht slapende vrouw

Nijmegen 04-03-2005 - (07)

Zondagmorgen 27 februari rond kwart over 7 heeft een tot nu toe onbekende man een 22-jarige vrouw verkracht in haar woning aan de Burghardt van de Berghstraat in Nijmegen. De slapende vrouw werd wakker omdat zij voelde dat zij intiem betast werd. Zij schrok geweldig toen zij een vreemde man naast haar bed zag zitten, begon te schreeuwen en rende de kamer uit. Een andere bewoner belde de politie.

De verkrachte vrouw probeerde de man die wilde vluchten, tegen te houden, maar hij rukte zich los, rende de trap af en verliet de woning. Het is niet duidelijk hoe de onbekend gebleven man kans heeft gezien het studentenhuis binnen te dringen.

Het gaat om een man tussen de 20 en 30 jaar, ongeveer 1.75 m lang, tenger postuur, donker kort haar. Hij droeg donkere kleren en had geen baard of snor. De man sprak Nederlands en is vermoedelijk afkomstig uit het gebied rondom de Middellandse Zee. Hij was mogelijk onder invloed van alcohol of drugs. De man is waarschijnlijk weggelopen in de richting van de Graafseweg, richting de spoorbrug.

Wie iets over dit misdrijf weet of meent de onbekende man op grond van het signalement te herkennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 en vragen naar politieteam Oud-Oost. U kunt ook anoniem uw informatie melden via telefoonnummer 0800-7000 bij "Meld Misdaad Anoniem".