Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (04/03/05)

OOSTERHOUT NB, 4 maart 2005

Twee mannen aangehouden na diefstal

KAATSHEUVEL / VALKENSWAARD: De politie van Valkenswaard heeft in de nacht van donderdag 3 maart op vrijdag 4 maart in een woning in Valkenswaard twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal. De twee, een 24-jarige man uit Eindhoven en een 28-jarige man uit Valkenswaard, worden ervan verdacht die nacht omstreeks 00.45 uur onder andere een verkeerspion en een waarschuwingsbord voor gladde vloeren te hebben weggenomen bij een bedrijf aan de Horst in Kaatsheuvel. De twee waren vervolgens weggereden in een auto. De politie wist het kenteken van de auto te achterhalen, waarna het spoor naar Valkenswaard leidde. De politie in die plaats hield de verdachten vervolgens aan. De weggenomen goederen lagen nog in de auto. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt. Ze zijn na het afleggen van een verklaring vrijdag 4 maart omstreeks 11.00 uur weer heengezonden.

Dronken Rus rijdt bijna water in

WERKENDAM: Donderdag 3 maart omstreeks 21.45 uur kreeg de politie de melding dat een vrachtwagenchauffeur met zijn vrachtwagen in het water aan de Biesboschhaven-Noord dreigde te vallen. Ter plaatse bleek dat de vrachtwagenchauffeur, een 53-jarige Rus, met één wiel van de pier was geraakt en in zijn pogingen de auto weer op de weg te krijgen, steeds verder weggleed. De man bleek bovendien onder invloed van alcohol te zijn. Hij is door de politie aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De man werkte niet mee aan de ademanalyse en is daarop ter ontnuchtering ingesloten. Na overleg met Justitie kreeg hij vrijdag 4 maart een schikkingsvoorstel van EUR 500,- aangeboden. De man betaalde de boete en is omstreeks 11.15 uur op vrije voeten gesteld.
De man gaat met behulp van een takelbedrijf alsnog proberen de vrachtwagen weer op de pier te krijgen.

Beeldschermen en DVD-recorders gestolen bij inbraak

MADE: In de nacht van donderdag 3 maart op vrijdag 4 maart is omstreeks 04.15 uur ingebroken in een winkelpand in de Stationsstraat. Er bleek een winkelruit te zijn ingegooid. Uit de winkel is een tweetal beeldschermen en een drietal DVD-recorders weggenomen. De politie nam aangifte op en stelt een nader onderzoek in.

Visafval aangetroffen

WOUDRICHEM: In de nacht van donderdag 3 maart op vrijdag 4 maart omstreeks 04.00 uur kreeg de politie de melding dat er een grote hoeveelheid afval op de rijbaan van de Graaf van Hornestraat lag. Ter plaatse bleek het te gaan om visafval. De gemeente draagt zorg voor het opruimen hiervan.

Meisje gewond na aanrijding

WAALWIJK: Vrijdag 4 maart omstreeks 12.30 uur vond op de kruising van de Baardwijksestraat en de Heermanslaan een aanrijding plaats tussen een automobiliste en een fietster. De fietster, een 16-jarig meisje uit Waalwijk, reed over de Baardwijksestraat en wilde op de kruising met de Heermanslaan rechtdoor. Ze verleende echter geen voorrang aan de automobiliste, een 37-jarige vrouw uit Waalwijk, die in haar auto over de Heermanslaan reed. De fietster liep door de aanrijding letsel aan haar schouder op. De auto van de 37-jarige Waawlijkse raakte licht beschadigd.

Aanrijding

WAALWIJK: Donderdag 3 maart vond omstreeks 18.20 uur een aanrijding plaats tussen een automobilist en een fietser op de kruising van de Groenewoudlaan en de Akkerlaan. De automobilist, een 41-jarige inwoner van Drunen, reed in zijn auto over de Groenewoudlaan en wilde linksaf de Akkerlaan oprijden. Daarbij zag hij een 15-jarig meisje dat over de Akkerlaan fietste over het hoofd en reed haar aan. Ze viel op de motorkap van de auto en vervolgens op de grond. Ze is voor controle overgebracht naar een ziekenhuis in Waalwijk. Tegen de bestuurder van de auto wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedrijfsinbraak

RIJEN: Tussen donderdag 3 maart 18.30 uur en vrijdag 4 maart 08.15 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan het Raadhuisplein. De voorpui van de zaak bleek te zijn geforceerd. Uit de zaak werd een kassalade met daarin wat kleingeld weggenomen.

Politie houdt verkeerscontroles

DONGEN: De politie hield donderdag 3 maart snelheidscontroles op de Noorderlaan en de Gemeentenweg.
Op de Noorderlaan, waar een maximumsnelheid van 50 km/uur geldt, reden tussen 10.00 uur en 13.00 uur 57 van de 428 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/uur.
Op de Gemeentenweg (maximumsnelheid 80 km/uur), reden tussen 13.50 uur en 16.20 uur 46 van de 652 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 124 km/uur.

DONGEN: Tijdens verkeerscontroles op de Hoge Ham en de Procureurweg kregen vier mensen donderdag 3 maart een bekeuring. Twee fietsers kregen op de Hoge Ham een bekeuring voor rijden zonder licht. Twee automobilisten kregen op de Procureurweg een bekeuring, omdat ze links langs de verkeersheuvel reden.

OOSTERHOUT: De politie hield donderdag 3 maart op de Pasteurlaan en in de Sint Antoniusstraat gordelcontroles. De politie controleerde op de Pasteurlaan 60 automobilisten, van wie 7 een bekeuring krijgen, omdat ze de autogordel niet om hadden. In de Sint Antoniusstraat controleerde de politie 100 automobilisten, van wie 8 een bekeuring krijgen omdat ze de autogordel niet om hadden.
Op de kruising van de Slotlaan en de Ridderstraat hield de politie een roodlichtcontrole. Daarbij werden 50 fietsers gecontroleerd. Twintig van hen krijgen een bekeuring omdat ze door het rode verkeerslicht reden.

RAAMSDONKSVEER / MADE / WAGENBERG: Tijdens snelheidscontroles op de Oosterhoutseweg in Raamsdonksveer, de Drimmelenseweg in Made en de Dorpsstraat in Wagenberg op donderdag 3 maart tussen 13.00 uur en 18.00 uur bleek niemand te hard te rijden.

GEERTRUIDENBERG / DRIMMELEN: Tijdens verkeerscontroles in Geertruidenberg en Drimmelen op donderdag 3 maart kregen vier mensen een bekeuring. Drie mensen gingen op de bon voor het niet-handsfree bellen tijdens het autorijden. Eén bekeuring werd uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel op de achterbank van de auto.

Woninginbraak

MADE: Donderdag 3 maart is tussen 15.30 uur en 21.00 uur ingebroken in een woning in de Lucia Eijckenstraat. Een raam aan de achterzijde van de woning bleek te zijn geforceerd. Uit de woning werden een fototoestel en enkele flessen wijn weggenomen.

Auteur: Leonie van Ooijen