Politie Limburg-Noord


Drugsproject Hektor: 17 arrestaties en 250 gram drugs in beslag genomen


Datum: 04-03-2005

Tijd bericht: 15:54

Plaats: Venlo

De politie heeft in de aanpak van de overlast door handel en gebruik van verdovende middelen (het project Hektor) in februari 17 personen gearresteerd. Het straatteam van de politie nam daarbij 1,4 gram hennep, 149,5 gram hashish, 50 gram heroïne, 46 gram amfetamine en 74 XTC pillen in beslag. De in beslag genomen drugs zijn vernietigd. Ook werd bij een doorzoeking een vuurwapen in beslag genomen en werd aan 7 mensen een boete opgelegd wegens het openlijk gebruik van drugs op een voor publiek toegankelijke plaats.

De politie heeft op 24 februari bij een doorzoeking van een headshop aan de Kerkstraat een grote hoeveelheid hennep en hashish aangetroffen. Ook bleek er een ruimte voor het drogen van verdovende middelen te zijn. De eigenaar van het pand, een 31-jarige man werd aangehouden. Ook nam de politie de boekhouding van de zaak in beslag voor nader onderzoek. De woning boven de zaak werd eveneens aan een onderzoek onderworpen.
Bij de aanhouding van een 18-jarige in Venlo verblijvende jongeman werd 50 gram heroïne in zijn fouillering aangetroffen. In het verdere onderzoek werd bij huiszoeking van zijn verblijfplaats aan de Herungerstraat een vuurwapen, drie paspoorten en een hoeveelheid soft- (69 gr) en harddrugs (45 gr) aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Bij besluit van 15 februari 2005 is op grond van artikel 13b van de Opiumwet (wet Damocles) het kunstatelier gelegen aan Lichtenberg 19 te Venlo op last van de burgemeester vanwege drugshandel gesloten voor de periode van 1 jaar. Het kunstatelier wordt geëxploiteerd door een inwoner van Venlo en is in eigendom bij een andere inwoner van Venlo.

Dit is een gezamenlijk bericht van de gemeente Venlo, het Openbaar Ministerie Roermond en de politie Limburg-Noord. Alledrie de partijen werken dagelijks samen in de aanpak van de overlast die de handel in en het gebruik van drugs veroorzaken. Dit project, met de naam Hektor, kent een driesporenbeleid: een vastgoedtraject, een coffeeshoptraject en een handhavingstraject. Binnen Hektor wordt verder nauw samengewerkt met de Belastingdienst en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD.