Waterschap Vallei & Eem

Waterschap krijgt 'Waarmerk Drempelvrij' voor website

Deze week heeft de internetsite van Waterschap Vallei & Eem (www.wve.nl) het Waarmerk Drempelvrij gekregen. Websites met dit waarmerk zijn goed toegankelijk voor gehandicapten en ouderen. Www.wve.nl is één van de 12 internetsites van overheden en de eerste waterschapssite die aan de eisen van het waarmerk voldoet. Om voor het waarmerk in aanmerking te komen moet een site voldoen aan 16 eisen (zie www.drempelsvrij.nl). Mensen zonder handicap profiteren ook van de nieuwe site van het waterschap. Zo wordt de site door zoekmachines sneller gevonden en verschijnt de informatie sneller op het scherm. Ook is de internetsite overzichtelijker en is de opbouw logischer geworden.
Waterschap Vallei & Eem vindt het belangrijk dat de internetsite wve.nl voor zoveel mogelijk internetgebruikers te gebruiken is.

Zonder muis

De Stichting Waarmerk Drempelvrij wil de toegankelijkheid van websites volgens internationale normen verbeteren. De regeling is opgezet op verzoek van en in samenwerking met de overheid en belangenorganisaties.
Een toegankelijke website is niet alleen beter bruikbaar voor mensen met een handicap maar ook voor ouderen. Blinden, motorisch gehandicapten, maar ook RSI-patiënten kunnen de site van Waterschap Vallei & Eem zonder muis bedienen. Slechtzienden en ouderen kunnen de letters eenvoudig vergroten. Blinden kunnen alle informatie in braille lezen.

Ook lay-out en indeling vernieuwd

Daarnaast heeft het waterschap de lay-out en indeling van de website ingrijpend vernieuwd. Op www.wve.nl is zowel over lopende werkzaamheden als over het beleid van het waterschap veel informatie te vinden. Geïnteresseerden kunnen zich via de website abonneren op een gratis e-mail-nieuwsbrief.

Persbericht 2005/03 d.d. 4 maart 2005