Stadsdeel Amsterdam Centrum

Opening informatiecentrum Petersburg

Op 4 maart heeft stadsdeelvoorzitter Anne Lize van der Stoel het informatiecentrum Petersburg aan de Czaar Peterstraat 94 geopend.

Informatie over Petersburg

Bij dit centrum kunnen mensen terecht voor informatie over de Czaar Peterbuurt, het Oostenburger-eiland en Het Funen, tezamen Petersburg genoemd. Er gebeurt veel in Petersburg; het Oostenburgereiland (het voormalige Storkterrein) wordt herontwikkeld tot een modern bedrijventerrein. Op Het Funen worden ca 550 woningen gebouwd en de Czaar Peterbuurt ondergaat een herstructurering.

Gezamenlijk initiatief

Het informatiecentrum is voor (potentiële) bewoners en (potentiële) ondernemers en is een gezamenlijk initiatief van het stadsdeel Amsterdam-Centrum, Eigen Haard Olympus Wonen, De Key, Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling en de afdeling Economische Zaken van de gemeente Amsterdam. Het informatiecentrum is tevens het kantoor van de straatmanager Petersburg.

Nieuwe straatmanager

Aansluitend op de opening was er een hapje en een drankje in een onlangs opgeleverde bedrijfsruimte van Eigen Haard Olympus Wonen in de Czaar Peterstraat 111. Hier kon men tevens kennis maken met de nieuwe straatmanager Wilbert Koppers.