Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 4 maart 2005

Eerste diploma's Basiskennis Loonadministratie uitgereikt

AMERSFOORT - Op vrijdag 4 maart zijn voor het eerst in Nederland diploma's van de nieuwe opleiding Basiskennis Loonadministratie (BKL) uitgereikt. Van de 175 examinandi zijn er 115 geslaagd. Dat meldt de Stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens te Amersfoort, die de examens onlangs landelijk heeft afgenomen.

"Met deze nieuwe opleiding erbij hebben we nu alle examens op het gebied van loonadministratie - van MBO- tot HBO-niveau - onder één dak: het Basiskennis Loonadministratie, het Praktijkdiploma Loonadministratie en het Praktijkdiploma Vakopleiding Payroll Services", zegt Theo van Boekel, directeur van de Associatie. "Er is veel belangstelling voor de nieuwe opleiding. Dit hangt samen met de complexe regelgeving rond loon- en salarisadministratie. We merken dat veel mensen de behoefte hebben om een bepaalde basiskennis te verwerven. Deze opleiding voorziet in die behoefte."

De nieuwe BKL-opleiding is bedoeld voor aankomende salarisadministrateurs, medewerkers van de loon- en salarisadministratie, assistent-accountants en aspirant-belastingadviseurs. Het lesprogramma is opgebouwd uit de onderdelen 'Recht', 'Loonheffing' en 'Sociale verzekeringen'.

De Stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens neemt jaarlijks 50.000 examens af. Zij is al zestig jaar de grootste onafhankelijke exameninstelling op het gebied van boekhouding en financiële administratie. Info: www.associatie.nl

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht