Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 maart 2005

Verkeersongeval met letsel

Auto rijdt fietsster aan

Enschede

Op donderdag 3 maart omstreeks 20.30 uur vond een aanrijding plaats tussen een auto en een fiets op de rotonde Haaksbergerstraat, Ripperdastraat en Nijverheidstraat in Enschede. De fietsster, een 20-jarige Enschedese, raakte daarbij gewond. Zij is naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. Toedracht: De automobilist, een 29-jarige Almeloër reed vanaf de Ripperdastraat genoemde rotonde op. Hij zag daarbij de fietsster, die op de rotonde reed, over het hoofd en reed haar aan. De fietsster kwam daardoor te vallen. De politie maakt proces-verbaal op. (05-026757)

Mishandeling

Man mishandeld, verdachte aangehouden

Enschede

Op donderdag 3 maart werd omstreeks 17.30 uur bij de politie een vechtpartij gemeld aan de Waldeckstraat in Enschede. Getuigen hadden drie personen gezien, waarvan er twee met elkaar aan het vechten waren. Aan de hand van het opgegeven signalement trof de politie de verdachte in de Blekerstraat aan. De man, een 37-jarige Enschedeër, zat onder het bloed. Een eindje verderop liep het slachtoffer, een 27-jarige Enschedeër, met letsel aan zijn gezicht. Hij wenste aangifte van mishandeling te doen en wees de 37-jarige als dader aan. Daarop hield de politie de 37-jarige aan. De verdachte en aangever verkeerden beide zwaar onder invloed van drank/drugs. De verdachte is in verzekering gesteld en in eerste instantie ter ontnuchtering opgesloten, waarna hij zal worden gehoord. Over de aanleiding is nog niets bekend. (05-026691)

Verkeerscontrole

Politie houdt toezicht op de verkeersveiligheid

Enschede

Op donderdagmiddag 3 maart hield de politie op de Parkweg in Enschede een voertuigcontrole. Daarbij werden in totaal 10 bekeuringen uitgeschreven: 6 automobilisten en 4 bromfietsers. De overtredingen waren:
Auto: 2x mistlicht voeren
1x niet dragen autogordel 1x gladde band
1x niet APK gekeurd 1x niet werkende ruitenwisserinstallatie

Bromfiets: 1x niet werkend knipperlicht 1x gladde band
1x niet werkend remlicht 1x niet werkende voorrem (05-026659)

Aangehouden na belediging

Verdachte aangehouden na beledigen politiemensen

Hengelo

Op vrijdag 4 maart bevond de politie zich rond 03.00 uur op het Burgemeester Jansenplein in Hengelo om toezicht te houden. Op dat moment kwam er een groje van ongeveer zes jongelui uit een cafe. Zij begonnen onmiddellijk tegen de agenten te schreeuwen en gedroegen zich door hun drankgebruik erg vervelend. De agenten trachtten dit te negeren en stapten in hun dienstawagen om weg te gaan. Dat stond de groep helemaal niet aan, waarop ze nog vervelender werden en diverse voorwerpen in de richting van de auto wierpen. Nadat een jongeman de agenten begon uit te schelden, was de maat vol. De politie hielde de verdachte, een 21-jarige Hengeloër, aan voor belediging. Hij werd geboeid overgebracht naar het bureau, waar hij voor nader verhoor is opgesloten. De verdachte kon zich niet identificieren, waarvoor hij eveneens een bekeuring kreeg. (05-026807)

Kop

Lead

Plaats

Inhoud - 5 w's (05-....)

Kop

Lead

Plaats

Inhoud - 5 w's (05-....)

Kop

Lead

Plaats

Inhoud - 5 w's (05-....)

Kop

Lead

Plaats

Inhoud - 5 w's (05-....)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --