Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 maart 2005

Programma Opsporing Verzocht

Overval Hengelo in het programma Opsporing Verzocht op maandag 7 maart

Twente

Maandagavond 7 maart 2005 zendt de AVRO op Nederland 1 het programma Opsporing Verzocht uit. In de uitzending wordt de hulp van de kijkers ingeroepen bij het oplossen van een zaak in Hengelo, die plaatsvond op zondagavond 6 februari in een woning aan de Deldenerstraat. De bewoners werden die avond omstreeks 21.00 uur overvallen door twee mannen. De 44-jarige hoofdbewoner werd met een vuurwapen neergeschoten en raakte zwaar gewond. De 28-jarige bewoonster werd door de daders geboeid. De twee daders gingen er met geld vandoor en vluchtten weg in de richting van de kruising Deldenerstraat/Weideweg/Geerdinksweg.

Een Team Grootschalig Opsporing is bezig met een onderzoek en roept de hulp van de kijkers in. In de uitzending wordt een signalement van beide daders gegegeven.

Het programma wordt maandagavond uitgezonden om 19.30 en 22.00 uur. Dinsdagmorgen volgt een herhaling om 10.30 uur.

Flora en Fauna

Bij een controle in het kader van de wet Flora en Fauna werd een verdachte aangehouden en diverse vogels en lokmiddelen in beslag genomen

Almelo

In Noordwest-Twente werd donderdag 3 maart een gezamenlijke controle gehouden in het kader van de wet Flora en Fauna, waaraan deelnamen medewerkers van de politie, jachtopzichters (buitengewoon opsporingsambtenaren) en een buitengewoon opsporingsambtenaar van de AID. Laatstgenoemde was bij de controle aanwezig voor de specifieke vogelherkenning en ringcontrole.

Op drie adressen in Almelo werd gecontroleerd, te weten in de Nachtegaalstraat, Gravenstraat en Gebroeders van Doorenstraat. De controle was met name gericht op het vangen van vogels, hetgeen verboden is. In de Nachtegaalstraat werd niets aangetroffen. Op het adres aan de Gravenstraat werden echter diverse benodigdheden voor het vangen van vogels aangetroffen en in beslag genomen. Onder de vangmiddelen zaten onder anderen staanders voor een mistnet, grote slagnetten en een hengel met lijmtop. De 58-jarige bewoner weigerde aan het onderzoek mee te werken en werd aangehouden. Hij zal nader gehoord worden. Achter een volière bij een woning aan de Gebroeders van Doorenstraat bleek een mistnet opgesteld. De vogels in de volière deden dienst als lokvogels. Het ging hierbij om 16 inheemse cultuurvogels waaronder sijsjes, putters en gorzen. De vogels, het mistnet alsmede diverse vangkooien werden in beslag genomen. Tegen de 50-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-026403)

Eenzijdig ongeval met letsel

Automobilist raakt gewond nadat hij door gladheid van het wegdek met zijn auto in de sloot was beland

Vriezenveen

Donderdag 3 maart reed een 39-jarige automobilist uit Vroomshoop omstreeks 03.40 uur over de Nieuwe Daarlerveenseweg in Vriezenveen. Door gladheid van het wegdek raakte de auto van de weg, botste tegen een boom en belandde op de kop in de sloot. De 39-jarige man raakte gewond aan zijn hoofd en werd voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-026385)

Letsel bij aanrijding

Aanrijding tussen twee personenauto's als gevolg van het gladde wegdek

Rijssen

Een 38-jarige automobiliste uit Rijssen reed donderdag 3 maart omstreeks 17.40 uur over de Dennenlaan in Rijssen. In een bocht naar rechts raakte de auto door het gladde wegdek in een slip en kwam in aanrijding met een uit tegengestelde richting naderende personenauto, bestuurd door een 42-jarige man uit Rijssen. Vermoedelijk werd er niet hard gereden want er ontstond slechts geringe schade aan beide auto's. Wel liep een 44-jarige vrouw uit Rijssen, die bij de 42-jarige man in de auto zat, nekklachten op. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-026704)

Man overvallen

Man wordt met geweld beroofd van zijn portemonnee

Almelo

Een 53-jarige man uit Almelo had vrijdag 4 maart omstreeks 02.35 uur gepind bij een bank aan de Rosa Luxenburgstraat in Almelo. Hij sloeg vervolgens linksaf een steegje in, dat loopt in de richting van de Hagenstraat (aan de achterzijde van de parkeergarage). Daar werd hij opgewacht door drie mannen. De 53-jarige man werd door een van hen bij de keel gegrepen en vervolgens geslagen. De drie mannen gingen er kort daarna met zijn portemonnee vandoor. De 53-jarige man liep een bloedende lip op. Van de drie daders is slechts een summier signalement bekend. Het gaat om blanke mannen van 18-25 jaar en ongeveer 1.80-1.85 meter lang. De politie onderzoekt de zaak en verzoekt getuigen zich te melden. (05-026809)

Gordelcontroles

De politie hield op diverse locaties gordelcontroles

De Lutte, Ootmarsum, Losser

Donderdag 3 maart controleerde de politie op diverse locaties op het dragen van de gordel.

Van 09.45 tot 10.45 en van 13.30 tot 14.30 uur werd gecontroleerd op de A1 bij De Lutte. Van de 67 personen droegen 12 geen gordel en werden bekeurd.

Van 11.15 tot 12.15 uur werden inzittenden van auto's gecontroleerd aan de Oldenzaalsestraat in Ootmarsum. 14 automobilisten passeerden en iedereen droeg een gordel.

Van 14.30 tot 16.00 uur controleerden politieagenten op de Gronausestraat in Losser. Van de 61 gecontroleerden werden er 8 bekeurd omdat zij geen gordel droegen.

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --