COLO

Helinium College wint Roel in 't Veld-trofee

'Een succesvol project doordat de vmbo-school, de leerbedrijven, het roc en Kenniscentrum Handel effectief hebben samengewerkt. Met resultaat!'

Op vrijdag 4 maart 2005 ontvangt het project 'Leerwerktrajecten' Helinium College de trofee en een geldcheque in AHOY Rotterdam, tijdens het evenement Skills Masters. Colo-voorzitter Paula Swenker reikt de prijs uit.

Succesvol samenwerkingsverband
Het Helinium College heeft een succesvol samenwerkingsverband gecreëerd voor leerlingen op het vmbo waarvan verwacht werd dat ze hun vmbo-diploma niet zouden halen. Twaalf leerlingen volgden een leerwerktraject. Uiteindelijk zijn ze allemaal geslaagd. Elf leerlingen zijn doorgestroomd naar het roc en volgend daar nu een niveau 2 opleiding. Eén leerling is gaan werken. De elf leerlingen hebben aangegeven dat ze naar verwachting niet naar het roc zouden gaan, als ze geen leerwerktraject hadden gevolgd. Nu ze hebben ervaren dat al lerend werken erg leuk is, hebben ze toch besloten alsnog een startkwalificatie te halen.

De jury was onder de indruk van de kwaliteit en het enthousiasme van alle 25 voorgedragen projecten. Het project 'Arbeidsmarkt (h)erkent verborgen talenten', voorgedragen door Zadkine College, ontving als tweede een geldcheque als aanmoediging. De andere twee genomineerden waren 'Werkbeurs', voorgedragen door Mondriaan Groep, en 'ROC voor NEC', voorgedragen door Het Platform Beroepsonderwijs.

Roel in 't Veld-trofee
Op 28 oktober 2004 heeft Colo de heer Roel in 't Veld bedankt voor acht jaar voorzitterschap en zijn grote bijdrage aan de ontwikkeling van het beroepsonderwijs.
De vereniging van kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven wilde zijn afscheid niet onopgemerkt voorbij laten gaan en heeft de 'Roel in 't Veld-trofee' in het leven geroepen om uit te reiken aan een succesvol samenwerkingsverband van actoren in de regio, dat heeft geleid tot een innovatief duaal traject.
De jury, bestaande uit Hans de Boer - voorzitter Taskforce Jeugdwerkloosheid, Johan van der Horst - directeur Het Platform Beroepsonderwijs, Frans Leijnse - lector kenniscirculatie, Rob Martinot - directeur Colo, Gerard Schouw - directeur kenniscentrum grote steden en Ella Vogelaar - voorzitter Borea en commissaris bij Unilever, beoordeelde de voordrachten.

Kijk voor informatie op www.besteleerbedrijf.nl.


04 mrt 05 15:00