Politie Zaanstreek-waterland


ZAANSTREEK EN WATERLAND

Sneeuwpret

De sneeuw heeft voor veel meldingen gezorgd over jongelui die ijsballen gooien. Een 15-jarige jongen uit Landsmeer heeft een proces-verbaal gekregen voor het gooien van harde sneeuwballen in zijn woonplaats tegen langsrijdende auto's, waaronder een politieauto. De jongen kon pas worden gevat na een achtervolging door een agent waarbij beiden in een hoop sneeuw ten val kwamen. Een 17-jarige jongeman uit Landsmeer heeft aangifte gedaan van mishandeling door een groep van 20 jongelui. Hij zou in zin woonplaats zijn geschopt en geslagen na een opmerking over het ijsballen gooien. Vermoedelijk heeft de groep voor veel overlastmeldingen gezorgd. Het wijkteam heeft de zaak in onderzoek genomen. In Wormer kwam het tot een handgemeen tussen sneeuwballengooiende hangjongeren en een bewoner die aangaf te willen verhuizen. In Monnickendam werd een vrouw grof uitgescholden door een sneeuwballengooier. Zij heeft een foto van de dader gemaakt en zal het bespreken met de wijkagent. Bij het gemaal aan de Broekgouwstraat in Edam zijn ruitjes ingegooid met sneeuwballen.


14:00 03-MRT-05
ZAANDAM, NOORDERVALDEURSTRAAT

Man zwaar mishandeld en beroofd

De politie zoekt getuigen van een zware mishandeling die zou hebben plaatsgevonden op woensdagavond tussen tien voor acht en acht uur op de Noordervaldeurstraat achter het makelaarskantoor HVM&S. Hierbij zou een 23-jarige man uit Koog aan de Zaan lange tijd bewusteloos zijn geweest nadat hij werd geschopt, geslagen en beroofd van wat geld door twee jonge mannen. De Koger vertelde dat hij vanaf station Kogerveld in het donker tijdens een sneeuwbui in de richting van zijn woonplaats liep toen hij werd aangeroepen door één van de mannen en even later geslagen en geschopt. Hierdoor is hij meerdere malen gedurende langere tijd bewusteloos geraakt en die avond pas om kwart voor twaalf thuis gearriveerd. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met wijkteam Koog/Zaandijk via 0900-8844.

07:58 04-MRT-05
ZAANDIJK, KREEFTSTRAAT
Gebroken been na val van trap
Een 47-jarige Zaandijker is na een val van een ijzeren trap bij een bedrijf met vermoedelijk een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht. Oorzaak van de val was vermoedelijk gladheid door de vorst en sneeuw.

18:29 03-MRT-05
PURMEREND, GANGESLAAN
Vrouw gewond na val met bromfiets
Een 28-jarige Purmerendse kwam met haar bromfiets ten val toen zij op de rotonde de bocht in reed. Door de gladheid viel zij en raakte gewond aan de linkerknie. De schade aan de bromfiets bleef beperkt tot wat krassen.


---- --