T-MOBILE
http://www.t-mobile.nl

T-Mobile vereenvoudigt tarieven voor bellen in het buitenland

T-Mobile Netherlands vereenvoudigt met ingang van 6 maart 2005 de tarieven voor bellen in het buitenland. T-Mobile breidt het WorldClass concept uit en verdeelt de wereld daarbij in drie geografische zones: West-Europa en de Verenigde Staten, rest van Europa en rest van de wereld. In elke zone gelden voortaan vaste tarieven voor bellen, gebeld worden, SMS, MMS en GPRS. In West-Europa en de Verenigde Staten krijgen klanten bovendien extra korting bij het gebruik van voordeelnetwerken. De kosten voor het gebruiken van de mobiele telefoon in het buitenland worden door de invoering van deze vereenvoudiging veel inzichtelijker en voorspelbaarder.

Pim van der Feltz, Directeur Marketing van T-Mobile Netherlands: 'Steeds meer mobiele bellers gebruiken hun mobiele telefoon ook als zij in het buitenland zijn. Met dit nieuwe systeem nemen wij onduidelijkheid en onzekerheid over de kosten die zij daarvoor betalen weg. Voortaan gelden per zone vaste tarieven voor alle kosten die zij maken voor het gebruik van hun mobiele telefoon, ongeacht het tijdstip van de dag of het netwerk dat zij gebruiken. De invoering van het concept heeft voor 90% van het belverkeer van onze klanten in het buitenland geen gevolgen. In andere gevallen zal er sprake zijn van een prijsverlaging en soms een verhoging.'

T-Mobile abonnees kunnen bellen in meer dan 160 landen. T-Mobile verdeelt de wereld in drie geografische zones: West-Europa en de Verenigde Staten, rest van Europa en rest van de wereld. In elke zone gelden vaste tarieven voor bellen en gebeld worden en voor het gebruik van SMS, MMS en GPRS. In West-Europa en de Verenigde Staten krijgen klanten bovendien extra korting bij het gebruik van een voordeelnetwerk. Naast de drie genoemde zones is er nog een beperkte groep uitzonderingslanden. Het betreft hier landen waarvoor T-Mobile erg hoge roamingkosten moet betalen. De uitbreiding van het WorldClass concept geldt voor bestaande en nieuwe klanten, abonnees, PrePaid gebruikers en zakelijke klanten. De tarieven voor mobiel bellen van Nederland naar het buitenland veranderen niet. Meer informatie is te vinden op www.t-mobile.nl.

Over T-Mobile
T-Mobile, het wereldwijde mobiele netwerk, heeft in Nederland 2,3 miljoen klanten (31 december 2004) en is daarmee de nummer 3 op de Nederlandse markt. T-Mobile biedt producten en diensten voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. T-Mobile beschikt in Nederland over een zeer modern mobiel netwerk voor spraak- en datadiensten en een snel groeiend aantal HotSpots, waar gebruikers de beschikking hebben over een zeer snelle mobiele internetverbinding.

T-Mobile Netherlands is onderdeel van T-Mobile International, een van de leidende mobiele communicatie ondernemingen in de wereld. Als één van Deutsche Telekom's drie strategische bedrijfsonderdelen, concentreert T-Mobile zich op de meest dynamische markten in Europa en de Verenigde Staten. In het derde kwartaal van 2004 maakten meer dan 121 miljoen mensen gebruik van de mobiele communicatie diensten van bedrijven waarin T-Mobile of Deutsche Telekom een meerderheids- of minderheidsbelang hebben. T-Mobile is de enige mobiele communicatie aanbieder ter wereld met transatlantische dienstverlening.

T-Mobile is ook partner van de Freemove. Dit is een alliantie van vier van 's werelds grootste aanbieders van mobiele communicatie, T-Mobile International, Orange, Telefonica Móviles en TIM, die ernaar streeft om de dienstverlening aan onze klanten die in het buitenland verblijven sterk te verbeteren. Door samen te werken en onze resources te delen kunnen we onze klanten dezelfde geavanceerde mobiele diensten aanbieden als die waar ze thuis ook gebruik van maken.

Meer informatie:

T-Mobile Netherlands BV
Priscilla Tomasoa
Telefoon: 06 1409 6666
E-mail: pers@t-mobile.nl
Persberichten op de site: www.t-mobile.nl


04 mrt 05 15:03