Beers Bedrijfsauto

Young European Truck Driver

Wemmers Tanktransport neemt zes nieuwe Scania's in gebruik

03/04/2005

De lichtgewicht Scania; dankzij CP16 dagcabine en extra as een bijzonder hoog nuttig laadvermogen (klik voor grotere foto) Wemmers Tanktransport b.v. uit het Zuid-Hollandse Bleskensgraaf nam onlangs zes nieuwe Scania trekkers in gebruik. Vijf van de voertuigen zijn twee-assige trekkers voorzien van de comfortabele internationale R-serie Highline cabine. Voor de zesde koos het bedrijf voor een lichte uitvoering die met de lager gemonteerde CP16 dagcabine werd uitgerust. Deze trekker is bovendien voorzien van een extra as waardoor de achterasbelasting werd vergroot van 11,5 ton naar 16 ton. Dit drie-assige voertuig heeft een eigen gewicht van nog geen 7 ton. Dit stelt Wemmers Tanktransport in staat om met een speciale drie-assige tankoplegger met een inhoud van 43.000 liter een laadvermogen van 37 ton te realiseren binnen Nederland. Alle voertuigen, die tevens zijn uitgerust met het computergestuurde schakelsysteem Scania Opticruise, zijn afgeleverd door Scania Zwijndrecht.

De combinaties van Wemmers Tanktransport treft men door heel Europa aan. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vervoer van hoogwaardige levensmiddelen en beschikt hiervoor over een modern wagenpark bestaande uit 90 trekkende en 125 getrokken eenheden. Tevens beschikt men over een eigen tankcleaning waar niet alleen eigen tanks worden gereinigd, maar ook die van derden. Wemmers Tanktransport besteedt veel aandacht aan kwaliteit en beschikt over alle benodigde certificaten die een brede dienstverlening mogelijk maakt.

De belangrijkste redenen voor Wemmers Tanktransport om wederom voor Scania te kiezen zijn het lage brandstofverbruik, het lage eigen gewicht van Scania en het comfort voor de chauffeurs.

© Copyright Scania 2004 All rights reserved.