Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


4 maart 2005


Zutphen- vermissing Zutphenaar


Sinds woensdag wordt de 39-jarige Bert Naafs uit Zutphen vermist. Naafs verblijft in een wooneenheid in de Zutphense binnenstad die onder verantwoordelijkheid van GGNet valt. De man heeft een slank postuur, is ongeveer 1.80 m, heeft een enigszins rond gezicht en is brildragend (studentikoos montuur met ronde glazen). Hij heeft zeer kort geschoren haar en draagt kaki - beigeachtige kleding. Gezien de extreem koude temperaturen kan hij mogelijk onderdak in een hotel of pension hebben gezocht. De vermiste man is landelijk gesignaleerd en indien men aantreft kan de politie Zutphen worden gebeld (0900-8844).


(N.B. Er is een foto van de vermiste man beschikbaar)


Eefde- kettingbotsing

Net een paar weken je rijbewijs en dan gaat het al mis. Een spookbeeld dat iedere beginnende bestuurder voor ogen heeft. Toch overkwam dit donderdagochtend een 18-jarige jongeman uit Almen. Hij kwam omstreeks 12.40 uur met zijn auto uit de richting Gorssel en zag te laat dat het verkeer voor hem afremde. Het gevolg was een kettingbotsing waar nog drie auto's bij betrokken raakten. Een 55-jarige vrouw uit Epse werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht i.v.m met nekklachten. De andere betrokkenen waren een 58-jarige automobiliste uit Eefde en een 35-jarige automobilist uit Lelystad. Drie auto's waaronder die van de 18-jarige werden afgesleept.


Zutphen - auto tegen hekwerk


Je ruiten met deze vorst goed schoon krabben is heel belangrijk. Dit bleek vanmorgen (vrijdag) toen en 24-jarige Zutphenaar in alle vroegte met zijn auto tegen een hekwerk van een woning aan de Burgemeester Dijckmeesterweg is gereden. De aanrijding werd omstreeks 06.05 uur bij de politie gemeld en toen agenten op de aangegeven locatie kwamen troffen zij slechts de beschadigde auto aan. De airbags hadden duidelijk gewerkt, maar van de bestuurder geen spoor. Even later kwam hij met zijn vader terug.
Uit een eerste onderzoek kwam naar voren, dat de voorruit onvoldoende ijsvrij was gemaakt. Ook controleerden de agenten hem in het kader van "botsen is blazen" . hierbij bleek dat hij er nog alcoholresten in z'n adem aanwezig waren en op het politiebureau gaf de ademanalyse 0.8 promille aan. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --