Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


04 maart 2005


Epe - gewond na ongeval


Een 40-jarige automobiliste uit Heerde verloor op donderdagmiddag (03-03) door de gladheid van het wegdek de macht over het stuur en botste tegen een boom. Het ongeval vond plaats op de Zuidweg. De vrouw werd met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Een passerende automobilist, een 40-jarige man uit Heerde, reed met een te hoge snelheid op het gladde wegdek langs het ongeval en veroorzaakte bijna een aanrijding. Toen hij daarop werd aangesproken door een politieman, begon de bestuurder de politieman te beledigen. Omdat de bestuurder zich recalcitrant gedroeg, werd hij uiteindelijk aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar een gesprek volgde en een proces-verbaal werd opgemaakt.


Hattem - Forse schade door vernielingen


Bij een school aan de Daendelsweg werden van woensdag op donderdag (02/03-03) een vijftal grote ruiten vernield. De schade bedraagt zo'n E 1200,-. De politie verzoekt getuigen
zich te melden via 0900 8844.


Nunspeet - gewond door gladheid


Een 54-jarige automobilist uit Hardenberg verloor door de gladheid de macht over het stuur en botste tegen een boom. Het ongeval vond plaats op donderdag (03-03) rond 00.45 uur op de Elspeterweg. De man werd met een hoofdwond ter behandeling overgebracht naar een huisarts.


Vierhouten - Drankrijder betrapt


Op donderdagavond (03-03) pakten omstanders de autosleutels af van een 48-jarige automobilist uit Wezep omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Dit gebeurde op de Nunspeterweg. De man blies een promillage van 2,65. De politie wilde zijn rijbewijs innemen maar de man had het roze papiertje niet bij zich. Bij onderzoek bleek dat het rijbewijs van de man al in 2002 ongeldig was verklaard. De man reed derhalve zonder rijbewijs. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.


Ermelo - politie zoekt vluchtende vrouwen


De politie van Ermelo is op zoek naar twee getuigen die donderdagmiddag hebben gezien dat twee nog onbekende vrouwen enkele gestolen spullen weggooiden in een afvalbak die in de buurt stond van supermarkt "Action"in de Stationsstraat in Ermelo.
De getuigen zaten in een geparkeerde auto die tegenover een bloemenzaak aan de Stationsstraat stond. Op hun aanwijzingen trof het winklepersoneel de gestolen spullen aan.
De beide vrouwen namen uit de winkel o.a. een badjas en een paar glazen weg zonder te betalen. Toen medewerkers van de winkel dit merkten gingen ze achter de vrouwen aan, Op de vlucht gooiden de vrouwen spullen in de afvalbak en zagen kans weg te rijden in hun auto. De getuigen worden verzocht te bellen via 0900-8844.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --