Gemeente Loenen aan de Vecht


Uitkomst nieuwe taxaties op aanslag ozb

Begin maart 2005 zijn de aanslagen gemeentelijke belastingen verstuurd. Daarop staat dit jaar voor het eerst ook de WOZ-beschikking. Dit is de formele vaststelling van de waarde van een pand voor de periode 2005 en 2006. De waarde is vastgesteld op het bedrag dat het pand zou kunnen opbrengen op de waardepeildatum 1 januari 2003. Bij woningen is het uitgangspunt de vrije verkoopwaarde. Deze wordt berekend aan de hand van de verkoopcijfers van vergelijkbare panden in Loenen.

Controleer uw gegevens zelf
Heeft de gemeente de waardering onroerende zaken (WOZ) goed berekend? Dat kunt u zelf controleren en wel op twee manieren. Met ingang van dit jaar kunt u op onze internetsite via het WOZ-loket uitgebreide informatie over de wet WOZ vinden. Zo is er een rubriek opgenomen met veel gestelde vragen. Ook kunt u uw taxatieverslag inzien en eventueel afdrukken. Er staan kenmerken van het pand in zoals de inhoud en perceeloppervlakte en vergelijkbare woningen die verkocht zijn. Om de privacy te waarborgen, kunnen bezoekers van de site alleen de eigen gegevens inzien. Voor het inloggen zijn sofi-nummer, geboortedatum postcode en huisnummer nodig. Bedrijven moeten gebruik maken van een andere inlogcode. Deze inlogcode kan bij de gemeente opgevraagd worden, bij bureau Belastingen op het gemeentehuis (tel. 236259 of 236273).

U kunt echter ook een taxatieverslag opvragen bij de gemeente. Het taxatieverslag zal u zo snel mogelijk worden toegezonden.

Bezwaar maken
Als de aanslag niet goed is of de waarde niet goed is vastgesteld, moet schriftelijk bezwaar worden gemaakt. In het bezwaarschrift moet u aangeven waarom de aanslag niet goed is. U kunt ook de site raadplegen of bellen met de gemeente om meer informatie te krijgen. De gemeente schakelt altijd een taxateur in om advies over het bezwaarschrift. Tijdens deze bezwaarprocedure moet u echter wel aan uw betalingsverplichting voldoen. Na de uitspraak op uw bezwaar wordt een eventuele teruggave verrekend.