Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 4 maart 2005

Gewapende overval

Een medewerkster van een winkel werd onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen geld af te geven

Almelo

Vrijdagmorgen 4 maart vond omstreeks 09.45 uur een gewapende overval plaats in een winkel aan de Grotestraat in Almelo. Onder bedreiging van een vuurwapen werd een medewerkster, een 23-jarige vrouw uit Almelo, gedwongen geld af te geven. De vrouw werd vervolgens vastgebonden, waarna de twee daders er vandoor gingen. De vrouw zag even later kans een buurman te waarschuwen, waarop de politie werd gebeld. De politie is bezig met een onderzoek en is op zoek naar mogelijke getuigen. Zij worden dringend verzocht met de politie contact op te nemen via het nummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Het signalement van de daders is als volgt:

Dader 1:
Een blanke man van ongeveer 30 jaar, 1.85-1.90 meter lang, normaal postuur, onverzorgd uiterlijk, lang bruin en stijl haar tot op de schouders (mogelijk een pruik) en vermoedelijk een sikje. De man droeg een een groen bomberjack met op de rug een zilverkleurig opschrift en een blauwe spijkerbroek met wijde pijpen. Hij droeg een zwarte(zonne-)bril en een rugtas in de kleuren blauw/grijs en donker blauw. De man sprak Nederlands met een licht Twents accent.

Dader 2:
Een man met donkere huidskleur, 30-35 jaar oud, ongeveer 1.75 meter lang, rond gezicht, normaal tot stevig postuur en kort haar. Hij droeg een halflange dikke zwarte jas en sprak Nederlands. (05-026886)

Aanhouding na bedreiging

Verdachte aangehouden na bedreiging met een imitatiewapen

Goor

Een 16-jarige jongen uit Lochem deed in zijn woonplaats aangifte van bedreiging. De jongen gaf aan op zondagmiddag 18 juli onenigheid te hebben gehad met een hem bekende 46-jarige man uit Goor, waarbij de man hem met een pistool had bedreigd. De bedreiging vond plaats in de woning van de 46-jarige man in Goor. De politie Noord- en Oost-Gelderland stuurde de aangifte door naar Twente, waar een onderzoek werd gestart. De 46-jarige verdachte werd dinsdagmorgen 1 maart in zijn woning in Goor aangehouden. De man bekende de bedreiging en deed vrijwillig afstand van het wapen, dat een imitatiewapen bleek te zijn. De verdachte is inmiddels in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-022655)

Pony in zwembad

Van de drie uit het weiland ontsnapte pony's belandde er één in een zwembad

Holten

Vrijdagmorgen 4 maart ontsnapten drie pony's uit een weiland aan de Raalterweg in Holten. Het hek bleek niet goed afgesloten te zijn. Twee pony's waren al gauw terecht. Het derde paard belandde echter in een zwembad achter een nabij gelegen woning. Het zwembad zat vol met water en was afgedekt met een golfplaat met daaronder een dun laagje ijs. Het dier stond vrijwel geheel in het ijskoude water. Zowel de brandweer als een dierenarts kwamen om het dier te helpen. Medewerkers van de brandweer hebben het dier uit het water getakeld, gedroogd en in dekens gewikkeld. Met de pony gaat het naar omstandigheden goed. Eigenaar van de pony's is een vrouw uit Deventer. (05-026838)

Waarschuwing politie

Man doet zich voor als medewerker van de gemeente, belt mensen en heeft zelfs aan een van hen een bezoek gebracht

Hengelo

Vrijdagmiddag 4 maart kwamen bij de politie drie meldingen binnen van inwoners in Hengelo. Het ging hierbij om twee oudere dames en een oudere heer, die door een man waren gebeld die zich voordeed als een medewerker van de gemeente. In alledrie gevallen vertelde de man dat er een gaslek in hun woning was en vroeg aan de bewoners of zij waardevolle spullen in huis hadden. Vervolgens zei hij de mensen nog te zullen bezoeken. Een van de drie melders, een 84-jarige man, werd inderdaad vanmiddag door de zogenaamde medewerker van de gemeente bezocht in zijn woning aan de Steenrietweg. De man sprak weer over de waardevolle dingen in huis en liep met een smoesje naar boven. Even later vertrok hij. Of hij iets heeft gestolen, is nog niet bekend.

De politie verzoekt mensen alert te zijn. Mensen die ook door de man zijn benaderd, worden verzocht met de politie contact op te nemen.

Het signalement van de man is als volgt: Een blanke man van ongeveer 30 jaar, normaal postuur, 1.75-1.80 meter lang, kort donkerblond haar, ongeschoren en met een onverzorgd uiterlijk. De man droeg een korte leren jas in de kleur zwart. (05-026969, 05-026943, 05-026956))

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --