Ingezonden persbericht


Ruim 2,3 miljoen luisteraars hebben vorige week afgestemd op de Radio 2 Week van de Jaren 60. Daarmee trok deze themaweek ongeveer een kwart miljoen méér luisteraars dan de laatste Week van de Jaren 70 en Week van de Jaren 80 in 2004. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door de afdeling Kijk- en Luisteronderzoek van de Publieke Omroep. De Week van de Jaren 60 die van 21 t/m 25 februari werd uitgezonden, werd met een 7,8 bovendien goed gewaardeerd door de luisteraars. Tijdens de themaweek werd uitsluitend muziek uit dit decennium gedraaid op de zender.

Hoogtepunten uit de Week van de Jaren 60 waren de Top 60 gepresenteerd door Hans Schiffers en de Klas van Toen, waarin Radio 2 samen met Schoolbank.nl in een week tijd tien klassenreünies verzorgt. De Top 60 van de Jaren 60 trok op vrijdag 25 februari 1,3 miljoen luisteraars en kreeg van de luisteraars een 8,0 mee.

Weekeinde van het Nederlandse Lied
Tijdens het paasweekeinde (26 t/m 28 maart 2005) organiseert de zender het Weekeinde van het Nederlandse Lied. Hoogtepunt daarbij is het Gala van het Nederlandse Lied. Dit jaar wordt Willeke Alberti in het nieuwe koninklijk theater Carré geëerd voor haar oeuvre.


---- --