Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De internetverzekeraar Verzekeruzelf.nl vandaag drie jaar succesvol

Unieke internetverzekeraar inmiddels geduchte concurrent van grote namen

Zaltbommel, 4 maart 2005 Verzekeruzelf.nl bestaat vandaag precies drie jaar. Op 4 maart 2002 ging Verzekeruzelf.nl live en sinsdien vinden vele duizenden consumenten per dag de weg naar www.verzekeruzelf.nl en zijn er al tienduizenden verzekeringen afgesloten bij de oudste internetverzekeraar van Nederland.

Het begon met een goed idee van verzekeringsdeskundige Henk Wiggers en marketeer Frank Cooler. Zij constateerden dat verzekeren voor een groot deel bestaat uit administratieve processen en dat die ook geautomatiseerd kunnen worden. Ze zijn erin geslaagd om maar liefst 90 procent van het bedrijf te automatiseren. Daarnaast zagen zij in het internet de manier om verzekeringen op een eerlijke en duidelijke manier aan te bieden, waarbij de klant alles zelf -online- kan regelen en bijhouden. Kortom, de klant aan de knoppen.

Door de geavanceerde technologie kan Verzekeruzelf.nl de kosten laag houden en daarmee ook de premies, zonder afbreuk te doen aan een complete dekking. Klanten kunnen voor hun vragen terecht op de website of kunnen simpelweg een e-mail sturen die binnen een werkdag wordt beantwoord. Inmiddels zijn zij twee keer uitgeroepen tot beste keus door de Consumentenbond. De laatste keer in de Geldgids van maart 2005 waarin Verzekeruzelf.nl het hoogst aantal punten kreeg toegekend voor autoverzekeringen.

Drie jaar Verzekeruzelf.nl:


- Winstgevend sinds 2004;


- sterke groei van 11 procent per maand;


- met 24 verzekeringen het grootste aanbod op internet;


- twee keer door de consumentenbond als beste getest;


- de eerste verzekeraar zonder opzegtermijn en zonder looptijd van de verzekeringen;


- de eerste verzekeraar waarbij de klant zelf de verzekering kan wijzigen;


- een 8,1 van de eigen klanten als cijfer voor schade-afhandeling.

Meer en meer mensen verzekeren zichzelf via het internet , aldus commercieel directeur Frank Cooler. Het resultaat daarvan zien wij dagelijks door het sterk groeiende aantal afgesloten verzekeringen. De aanbeveling door de Consumentenbond is voor ons de bekroning op onze visie dat het eenvoudiger, overzichtelijker, sneller en voordeliger kan.

Een goede schadeafhandeling is het beste bewijs van de kwaliteit van een verzekering volgens Verzekeruzelf.nl. Schades worden dan ook in 80 procent van de gevallen binnen vijf werkdagen afgehandeld. Looptijden zijn er niet, een klant van Verzekeruzelf.nl zit nergens aan vast.

Over Verzekeruzelf.nl

Verzekeruzelf.nl BV is zelfstandig aanbieder van verzekeringen op het internet. Als internetverzekeraar is Verzekeruzelf.nl voor meer dan 90% geautomatiseerd. Dit betekent dat Verzekeruzelf.nl goedkoper en sneller kan werken, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Verzekeruzelf.nl maakt geen gebruik van een callcenter, alle communicatie verloopt via internet en e-mail. Doordat men zichzelf verzekert en Verzekeruzelf.nl haar kosten laag houdt profiteert men van een lage premie. Dankzij de door haar gebruikte technologie kan Verzekeruzelf.nl een 24-uurs schadeservice bieden. Men kan overal ter wereld schade melden en wordt direct geholpen. Bovendien heeft Verzekeruzelf.nl een handige overstapservice om eenvoudig de polis op te zeggen bij de huidige verzekeraar. Er zijn geen looptijden van verzekeringscontracten en iedere verzekerde kan dus op ieder moment de verzekering beëindigen, zonder bijkomende kosten. Ook dat is uniek in verzekeringsland. Verzekeruzelf werd ,voor autoverzekeringen, in 2003 door Geldgids betiteld als aanrader en in maart 2005 maakte Verzekeruzelf.nl deel uit van de meestal-goedkoop-top-5 van Geldgids. Meer informatie over Verzekeruzelf.nl via www.verzekeruzelf.nl.

Voor persinformatie:

Pride PR

Jan Faber

Tel: 071 - 568 00 28

jan@pridepr.nl