Prolion Holding N.V.

PERSBERICHT

Aantal pagina's: 2
Vijfhuizen, 4 maart 2005

Aandeelhouders geven goedkeuring aan conversie en claimemissie

Prolion Holding NV (Prolion) meldt dat tijdens de gisteren gehouden algemene vergadering van aandeelhouders het voorstel tot conversie van de openstaande vorderingen van Punch International NV ten bedrage van 6,5 mio goedgekeurd is. Door de conversie wordt Punch grootaandeelhouder van Prolion.

Ook het voorstel tot een claimemissie, waarbij door het publiek tot ten hoogste voor een bedrag van 5 mio kan worden ingetekend, werd unaniem goedgekeurd. Het beoogde op te halen kapitaal zal minimaal 2,5 mio bedragen. Op grond van een underwriting agreement is Punch verplicht om indien en voor zover er door het publiek voor meer dan 2,5 mio doch voor minder dan 3,5 mio is ingeschreven, een dusdanig aantal nieuwe aandelen te verwerven tegen betaling van de uitgiftekoers zodat in totaal 3,5 mio wordt uitgegeven. Voor de bestaande aandeelhouders zal een preferente toewijzing gelden naar rato van hun aandelenbezit op een in het prospectus te bepalen referentiedatum.

De voorwaarden voor de conversie en de claimemissie zullen gelijk zijn.

De uitgiftekoers zal als volgt worden vastgesteld: het publiek kan inschrijven op 3 verschillende uitgifteprijzen: beurskoers op een in het prospectus omschreven peildatum ("de beurskoers") minus 0,01, beurskoers minus 0,02 of beurskoers minus 0,03. De prijs waarop de meeste inschrijvingen hebben plaatsgevonden, is de uitgifteprijs. De modaliteiten van de claimemissie en schuldconversie werden gisteren door de algemene vergadering van Prolion aandeelhouders unaniem aanvaard. De start van de uitgifte is gepland voor eind maart, begin april.

De modaliteiten zullen in detail uitgelegd worden in het prospectus.

De conversie en de kapitaalverhoging zullen Prolion de stabiele financiële basis verschaffen die het nodig heeft om verder uit te groeien tot marktleider op het gebied van automatische melksystemen.

Tijdens de vergadering heeft Marc Maes, statutair directeur van Prolion, de strategie van het bedrijf toegelicht. Prolion heeft de ambitie om uit te groeien tot nummer 1 wereldwijd in het segment van de grote melkveehouderijen met een melkproductie van meer dan 1 miljoen kg melk, waar het nu nog nummer 2 is. Bovendien wil Prolion uitgroeien tot nummer 2 wereldwijd in het segment van de middelgrote melkveehouderijen met een productie van 600.000 tot 1 miljoen kg melk, waar het nu nog nummer 3 is.

Marc Maes vermeldde tevens dat de reorganisatie nagenoeg is afgerond, en dat het nu tijd is om vooruit te kijken. In Nederland kijkt men nog vaak naar de negatieve kanten van het verleden, waardoor het potentieel van het bedrijf niet tot uiting komt of vergeten wordt.


---

Met de multi-box robot heeft Prolion namelijk belangrijke troeven in huis voor de marktsegmenten waarop het zal focussen. De multi-box biedt een rendabel antwoord op de dalende melkprijzen, de groeiende schaalgrootte van melkveehouderijen en de afnemende beschikbaarheid van geschikt personeel.

Sinds september ziet Prolion een stijgende verkoop. Marc Maes verwacht vanaf 2006 operationeel winstgevend te zijn. Niet lang daarna kan het bedrijf dan netto winst presenteren. Bovendien kunnen industriële synergiën met Punch leiden tot verhoogde marges en verlaagde operationele kosten zodat het break-even punt verlaagd en het rendement verhoogd wordt.

Tijdens de vergadering werd de heer Herman olde Bolhaar benoemd tot nieuwe onafhankelijke commissaris van Prolion. De heer olde Bolhaar is Senior Vice-President en Head of the Joint Venture Office van Philips International BV. De financiële en internationale ervaringen van de heer olde Bolhaar zullen positief bijdragen aan de verdere ontwikkelingen van Prolion. De heer Pirard is teruggetreden als commissaris.

De presentatie van de gisteren gehouden vergadering is te raadplegen via de website van Prolion.

Directie en commissarissen
Prolion Holding N.V.

Vijfhuizen, Vijfhuizen 4 maart 2005

Voor nadere informatie:
De heer M. Maes
Statutair directeur Prolion Holding N.V.
Tel: 023 558 9050

Website:www.prolion.nl

Profiel
Prolion, sinds juli 1997 genoteerd aan Euronext Amsterdam, is gespecialiseerd in het ontwikkelen van systemen voor automatisering en procesbeheersing in de melkveehouderijsector. De melkrobot (AMS) voor geautomatiseerde melkwinning, maakt gebruik van een met sensoren uitgeruste aansluitrobot. The information transmitted is intended only for the person or entity to which it is addressed and may contain confidential and/or privileged material. Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities other than the intended recipient is prohibited. If you received this in error, please contact the sender and delete the material from any computer.


---