Ingezonden persbericht

Ziekteverzuimpreventie belangrijk

ZOETERMEER, 20050304 -- De afgelopen week is op burnin.nl, het kenniscentrum stress en burnout, een opiniepeiling gehouden met de stelling of het instellen van een preventiemedewerker in organisaties een positieve invloed zou hebben om ziekteverzuim te voorkomen. Van de ruim 600 respondenten verwacht 44 % positieve resultaten. Ruim 33% gaf aan dat het misschien een positief effect zou hebben.


Preventie kost geld, echter daar staat tegenover dat de hoge onkosten als gevolg van ziekteverzuim, de werkgever enthousiast zou moeten maken om te investeren in ziekteverzuimpreventie.

De afgelopen week was er weer een nieuw dieptepunt. De geldkraan van de Stichting Kenniscentrum Werkbeleving is dichtgedraaid. De stichting alsmede ook de enige burnout-patiëntenvereniging in Nederland, moest haar activiteiten met onmiddellijke ingang stoppen.

Nederland is ziek, en wordt nog zieker gemaakt door het ontbreken van duidelijk wetgeving en falen van werkgevers. De nieuwe Arbowet moet dusdanig aangescherpt worden waardoor werkgevers verplicht worden gesteld adequaat ziektverzuimbeleid uit te voeren.
Meetbare positieve resultaten, gekoppeld aan een boetesysteem zal een werkgever moeten dwingen dit onderwerp hoog op de agenda te plaatsen.




Ingezonden persbericht