Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven

Bredewater 8 Postbus 7259 2701 AG Zoetermeer Tel. (079) 352 30 00 Fax (079) 351 54 78 E-mail: colo@colo.nl

Programma prijsuitreiking Jurybezoeken Prijsuitreiking 'Beste Leerbedrijf 2004'

::

Prijsuitreiking 'Beste Leerbedrijf 2004

De prijsuitreiking van 'Beste Leerbedrijf 2004' vond op vrijdagmiddag 4 maart 2005 plaats. Tijdens een korte en krachtige show werden verschillende prijzen uitgedeeld. Allereerst werden de bedrijven gepresenteerd aan de hand van drie films. Leerlingen uit de bedrijven gaven een rondleiding door hun leerbedrijf en lieten zien waarom dit bedrijfj tot de beste behoort.
Guus Sturing, voormalig manager Plus Benders (winnaar Beste Leerbedrijf 2003) was naar Ahoy gekomen om te vertellen wat de prijs voor Plus Benders heeft betekent. Samen met Kenniscentrum Handel hebben zij een nieuw lesprogramma opgezet, daarnaast heeft de prijs hen heel wat (regionale) publiciteit opgeleverd.

Vervolgens werden de prijzen uitgereikt. De publieksprijs voor Beste Leerbedrijf 2004 ging naar Kobe International en werd uitgereikt door Marius Girolami, voorzitter van de JOB. Het bedrijf sprak vele beursbezoekers aan; zij ontving maarliefst 76 van de 150 stemmen. Staatssecretaris Rutte was dit jaar niet in de gelegenheid om de prijs uit te reiken. Hij had voor deze bijeenkomst wel de tijd genomen een videoboodschap in te spreken waarin hij beloofde de winnaar op te zoeken.
De prijs voor Beste Leerbedrijf 2004 werd daarna uitgereikt door Loek Hermans, voorzitter MKB Nederland. Na een speech waarin Hermans het belang van de leerbedrijven nog even naar voren haalde, reikte hij de prijs uit aan Slotboom Steenhouwers BV. Het bedrijf was zeer blij verrast met deze erkenning van hun verdiensten binnen het praktijleren.