PERSBERICHT - 2005-03-01

Nieuwste sport Nordic Walking op Ameland en Terschelling

Waddeneilanden presenteren hun nieuwtjes op Uit & Actief-beurs

De Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog presenteren hun nieuwtjes van vrijdag 4 tot en met zondag 6 maart tijdens het nieuwe evenement Uit & Actief in Utrecht. Bij het themaplein Het Pure Genieten trekt de stand van de Wadden de aandacht met de waargebeurde juttersverhalen van Gilles van Mil en het Texels visserskoor dat shantyliederen ten gehore brengt. Een instructeur zal demonstraties Nordic Walking geven, een nieuwe sport op de eilanden Ameland en Terschelling.

Nordic Walking is sportief wandelen waarbij gebruik gemaakt wordt van speciaal ontwikkelde wandelstokken. Een fitnessactiviteit waarmee je makkelijk kunt beginnen en die ook makkelijk is vol te houden, ongeacht leeftijd of bewegingservaring. De indrukwekkende natuur van de Wadden met bossen, duinen en strand geeft hieraan nog een extra dimensie.

Op Ameland kun je onder leiding van een gecertificeerde Nordic-Walkinginstructeur een schitterende gemarkeerde route lopen. Daarbij krijg je uitleg over de juiste techniek. Zo kan iedereen ervaren dat Nordic Walking behalve inspannend ook vooral ontspannend is! Op de beurs worden twee arrangementen aangeboden met instructie, tochten, verblijf en bootkaartje. Er zijn ook tochten voor ervaren Nordic Walkers.

Op Terschelling wordt zaterdag 30 april de eerste van drie Nordic-Walkingroutes geopend. Dan gaat ook een natuurexcursie met Nordic Walking van start onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer. Beginners kunnen een instructie Nordic Walking volgen bij een gecertificeerd instructeur van Outdoor Terschelling. VVV Terschelling biedt voorjaarsarrangementen aan met instructie Nordic Walking en verblijf.

Natuurgebied De Slufter op Texel is de enige plek in Nederland waar de zee van oudsher ongehinderd de duinen kan binnenkomen. Dat levert een bijzonder landschap op met onder andere planten zoals zeekraal en lamsoor, die tegen het zoute zeewater kunnen, en grote aantallen vogels. Geharde schapen met Texels bloed scharrelen er hun kostje op. Een gebied waar niet alleen de jutters graag rondstruinen, maar ook een perfecte omgeving voor een actieve wandeling. Het uitzicht vanaf het duin is spectaculair.
Nu is naast de trap een hellingbaan aangelegd zodat ook mensen met kinderwagens en minder validen het duin kunnen beklimmen. Dit voorjaar wordt een pad aangelegd zodat ze het gebied in kunnen.

Meer interessante activiteiten op de Waddeneilanden vindt u op de website www.wadden.nl.

Meer informatie:
VVV Texel, tel. 0222-314741
VVV Vlieland, tel. 0562-451111
VVV Terschelling, tel. 0568-443000
VVV Ameland, tel. 0519-546546
VVV Schiermonnikoog, tel. 0519-531900/531233