Utrecht stad, 11.20 uur

Utrecht 06-03-2005 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Gewapende overval

UTRECHT Zaterdagavond werd een overval gepleegd op de sexshop aan de Marnixlaan.

Om 23.10 uur drongen vier mannen de winkel binnen. Zij waren alle vier donker gekleed en bedreigden het aanwezige personeelslid met een vuurwapen. Het 42-jarige slachtoffer werd gedwongen geld af te geven, waarna de mannen er vandoor gingen. Zij renden weg in de richting van de Royaards v.d. Hamkade en vervolgens de Abraham Kuijperstraat.

Een getuige had de vier mannen even voor de overval zien staan op de hoek van de Marnixlaan met de Groen van Prinstererstraat. Eén van de daders heeft een negroïde uiterlijk, is 20 à 25 jaar oud en ongeveer
1.85m. lang. Hij droeg een zwarte jas met capuchon. De drie andere mannen zijn kleiner, hebben een lichtgetinte huidskleur en droegen ook donkere kleding. De politie van het district Utrecht noord onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Hennep

UTRECHT Zaterdagavond trof de politie een hennepplantage aan in een woning aan de Jan Overdijkstraat.

Bij de politie was informatie binnengekomen dat er zich mogelijk een hennepplantage zou bevinden in de woning. Rond 23.00 uur ging de politie ter plaatse poolshoogte nemen. De 48-jarige bewoner liet de agenten binnen en toonde een kelderruimte waar hennep werd geteeld. Er stonden 103 planten en diverse droogrekken met henneptoppen. De verdachte is aangehouden en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Autokrakers aangehouden

UTRECHT Zaterdagmiddag en -avond heeft de politie twee autokrakers aangehouden in een parkeergarage bij de jaarbeurs.

Om 15.30 uur zagen agenten een man uit de parkeergarage komen die een autoradio in zijn jaszak had, waar de draden nog aanhingen. De verdachte, een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is aangehouden op verdenking van diefstal. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agenten zagen om 21.25 uur een man de parkeergarage inlopen. Hij hield zich verdacht op tussen de autos. Vervolgens klonk er glasgerinkel en zat de verdachte in een auto aan de autoradio te rommelen. De politie hield de 41-jarige dader uit Utrecht aan. Deze bekende de autokraak en is ingesloten op het politiebureau.

Verdachten diefstal aangehouden

UTRECHT Zaterdagavond hield de politie twee jongens aan op de Gouverneurstraat op verdenking van diefstal.

Om 19.30 uur zagen politiemensen in burger twee jongens met een doos over straat lopen. Eén van hen liep in een T-shirt en hield zijn jas over de doos. De jongens werden door de politie staande gehouden toen zij de doos en twee tassen in een tuin hadden neergezet. In de doos bleek een computer te zitten en in de tassen zat onder andere een flatscreen beeldscherm. De jongens, allebei 17 jaar en uit Utrecht afkomstig, zijn aangehouden op verdenking van diefstal. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau.