Digitale Gemeente Houten

Victum/IGCN sluit laatste wedstrijd af met verlies

zondag 6 maart 2005 - Bron: Victum/IGCN

Op een zaterdagavond laat werd een korfbalwedstrijd gespeeld tussen de al gepromoveerde kampioen en een gedreven tegenstander uit Zeist. Beide ploegen speelden hard maar attractief korfbal van de bovenste plank. De wedstrijd bleef spannend tot de laatste minuut en eindigde in een nipte overwinning voor Victum/IGCN. Het voltallige publiek vierde alvast het behaalde kampioenschap............

Bovenstaande was vooraf gezien misschien de verwachting, maar werd in de laatste thuiswedstrijd van Victum/IGCN nooit de waarheid. Victum/IGCN kreeg nooit grip op een wedstrijd waarin alles net niet klopte. Tot 2-2 kon Victum/IGCN nog volgen, maar vanaf de 2-4 in het eerste kwartier kon het RDZ niet meer inlopen. Ruststand 4-5.

In de tweede helft probeerde Victum/IGCN zich te hervinden, maar RDZ wenste daar niet aan mee te werken. Juist in het begin van de tweede helft kwam RDZ makkelijk tot scoren, 4-8 binnen 5 minuten. Nu was Victum/IGCN al eerder van grote achterstand teruggekomen tegen RDZ uit, maar hoewel Victum/IGCN zich terug kon vechten naar 8-9, zat de gelijkmaker er niet in. De laatste 10 minuten van de wedstrijd waren weer voor RDZ, dat op 8-13 kwam. Jos Montijn, ingevallen samen met Jiska van Veldhuizen en Pauline Olde-Olthof, kon nog de 9-13 scoren.

Jammer was dat de scheidsrechter de gehele wedstrijd wenste te bepalen wat er gebeurde, in plaats van waar te nemen. Ook had hij geen enkel gevoel voor de sfeer in de wedstrijd, waardoor 2 ploegen die gekomen waren om leuk te korfballen hier veel te weinig aan toe kwamen. Dit resulteerde tevens in 2 onnodige gele kaarten, 1 voor Martijn Boers en
1 voor RDZ. RDZ ging hiermee het beste om en is terecht winnaar van deze draak van een wedstrijd.

Victum/IGCN RDZ 9 - 13 (4 - 5)
Doelpunten: Martijn Boers en Vikash Mahadew Missier 4 en Jos Montijn