Ingezonden persbericht


Opening Stabij Opstart Centrum Den Haag

Geachte heer/mevrouw,

Het belang van ondernemerschap voor onze samenleving wordt door iedereen inmiddels wel erkend. Wat ook wordt erkend is dat onze cultuur ondernemender moet. Het onderwijs speelt hierbinnen een belangrijke rol. Vroeg met ondernemerschap in aanraking gebracht worden en het ontwikkelen van je ondernemersvaardigheden tijdens je studie zijn een belangrijke sleutel om het aantal startende ondernemers te stimuleren.

Stabij probeert via het door haar opgerichte Stabij Opstart Centrum een bijdrage te leveren aan een ondernemender Den Haag en wil het ondernemend vermogen van studenten optimaal tot haar recht laten komen. Het Stabij Opstart Centrum biedt studenten laagdrempelige gratis faciliteiten (compleet ingerichte werkplek, deskundig advies, netwerk) om zich te oriënteren op het ondernemerschap of om ook daadwerkelijk een bedrijf te starten. Aangezien inmiddels meer dan dertig studenten van verschillende achtergrond gebruik maken van de faciliteiten wordt het tijd het Stabij Opstart Centrum officieel te openen.

Voorafgaand aan deze opening, die plaats zal vinden door staatssecretaris van Economische Zaken mevrouw ir. C.E.G. van Gennip MBA en de Haagse wethouder Economie de heer mr. P.T. van Woensel, zal er een discussie worden georganiseerd over het thema onderwijs en ondernemerschap. Graag nodigen we uit voor deze middag, die de titel heeft gekregen:

HET ONDERNEMEND VERMOGEN VAN STUDENTEN

Dinsdag 8 maart 2005
15.00 - 19.00 uur
Stabij, Calandstraat 1, Den Haag

Tot ziens op dinsdag 8 maart aanstaande!

C.R. Reitsma
Directeur

PROGRAMMA 'Het ondernemend vermogen van studenten'

15.00 Ontvangst

15.30 Start middag discussie 'Onderwijs en ondernemerschap, nut en noodzaak'

15.35 Inleiding Stabij
de heer Chr. R. Reitsma, directeur stichting Stabij

15.45 Open discussie
deelnemers; studenten, intermediairs en beleidsmakers

17.30 Visie ministerie Economische Zaken
mevrouw ir. C.E.G. van Gennip MBA, staatssecretaris van Economische Zaken

17.45 Openingshandeling 'Stabij Opstart Centrum'
mevrouw ir. C.E.G. van Gennip MBA, staatssecretaris van Economische Zaken de heer mr. P.T. van Woensel, wethouder Economie, gemeente Den Haag

18.00 Informeel samenzijn

19.00 Einde

AANMELDEN

Ja, ik zal met ............ persoon/personen aanwezig zijn op de middag 'Het ondernemend vermogen van studenten'

Naam: ..................................................................................... Organisatie: ..................................................................................... Adres: ..................................................................................... .....................................................................................

Uw aanmelding graag faxen naar 070-380 28 55