Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan verdubbeling hoofdweg

Op dinsdag 8 maart wordt gestart met het kappen van de bomen langs de Hoofdweg. Het aantal rijbanen van de Hoofdweg wordt verdubbeld in verband met de toename van verkeer vanaf de Rotterdamse nieuwbouwwijk Nesselande. Het kappen van de bomen is een voorbereiding op de werkzaamheden ten behoeve van deze verdubbeling van de weg. Het gaat om het gedeelte vanaf het spoorwegviaduct tot net voor de doorsteek in de middenberm ter hoogte van het pand Hoofdweg 43. Voor ongeveer 85 bomen, hoofdzakelijk populieren en essen, is een kapvergunning afgegeven. Deze bomen zijn niet geschikt om te verplanten. De bomen worden afgezaagd. De wortels blijven in de grond tot de start van de grondwerkzaamheden die naar verwachting eind mei, begin juni starten.

Circa 50 bomen zijn al in het voorjaar van 2004 tijdelijk verplant naar een locatie naast de McDonalds aan de Hoofdweg. Deze bomen zullen zoveel mogelijk gebruikt worden bij de herinrichting van de verdubbelde Hoofdweg.

De overige bomen langs dit deel van de Hoofdweg belemmeren de verdubbeling niet en blijven daarom staan.

De overlast voor het verkeer beperkt zich tijdens de kapwerkzaamheden tot plaatselijke wegversmallingen en omleidingen via de parallelweg. Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer C. van der Linden 010-2848631 en de heer P. Verhoef 010- 4470511.