Gemeente Soest

Hoe schoon vindt u Soest?

Datum: 08/03/2005

De gemeente Soest doet mee aan de wedstrijd

'De schoonste gemeente van Nederland'

Inwoners kunnen hun mening (positief of negatief) over Soest geven op de website www.schoonstegemeente.nl. De bedoeling van het stemmen is een compleet beeld te krijgen van het oordeel van inwoners. Soest wil graag weten hoe inwoners denken over het schoonhouden van de gemeente.

Via de website: www.schoonstegemeente.nl kunnen inwoners tot 21 maart aangeven welke situatie het meest overeenkomt met hun straat danwel de hele gemeente. Dit gebeurt middels twee fotoseries. Daarnaast wordt gevraagd hoe tevreden inwoners zijn over de inspanningen van de gemeente op het gebied van bestrijding van zwerfvuil. Inwoners die het vragenformulier invullen maken kans op een gratis CD of DVD-bon. Inwoners zonder computer of internet kunnen het stemformulier bij het gemeentehuis ophalen of laten opsturen na een telefoontje naar de gemeente. Ook zij maken kans op de CD- of DVD-bon.

In de volgende ronde van de wedstrijd wordt de gemeente zelf onder de loep genomen. Daarbij kijkt de jury naar beleid, organisatie en uitvoering van de zwerfvuilbestrijding. Haalt Soest de finale, dan volgt een opdracht om een deel van de gemeente zo schoon mogelijk te houden. De wedstrijd is een initiatief van de stichting Nederland Schoon.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer