1e persbericht van dinsdag 8 maart 2005

Eindhoven 08-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken bestuurder aangehouden na doorrijden ongeval

Een 34-jarige autobestuurder uit Eindhoven is maandag omstreeks 23.30 uur in een café aan de Boschdijk aangehouden. Hij wordt verdacht van het rijden onder invloed en voor het doorrijden na een aanrijding. Kort daarvoor veroorzaakte de man op de Boschdijk ter hoogte van het Pastoor van Arsplein een aanrijding met een bestelbus. Daarna was de bestuurder doorgereden. De twee inzittenden van de aangereden bestelbus zagen dat de verdachte vervolgens zijn auto een eindje verderop parkeerde in de Pastoor van Arslaan en een café inging. De gewaarschuwde politie wist op aanwijzen van de getuigen de verdachte aan te houden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto is voor verder onderzoek in beslag genomen.

Eindhoven: Nieuwe aanhoudingen inbrekersbende

De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland heeft weer twee aanhoudingen verricht n.a.v. het oprollen van een inbrekersbende op 14 februari (zie extra persbericht van maandag 14 februari 2005). Vanmorgen (dinsdag) werden twee Eindhovenaren van 34 en 38 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van het helen van goederen die afkomstig waren van de hoofdverdachten. Bij onderzoek in hun woningen vond de politie gestolen goederen, die in beslag zijn genomen. Het onderzoek naar meer daders en helers wordt voortgezet.

Eindhoven: 75 bekeuringen bij snelheidscontrole

Op de Javalaan werd maandag tussen 14.10 en 17.20 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 380 gecontroleerde voertuigen reden er 75 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/u, terwijl hier een maximumsnelheid geldt van 50 km/u.

Helmond: Inbraak winkel

In een winkel aan de Veestraat is dinsdagochtend omstreeks 04.00 uur ingebroken. Daarbij is een onbekende hoeveelheid parfum gestolen. Om het pand binnen te komen was er een glazen ruit ingeslagen.

Geldrop: Man slaat vriendin

Een 43-jarige man uit Geldrop is dinsdagmorgen omstreeks 2.00 uur in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 28-jarige vriendin. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Hennepkwekerij in woning

In een woning aan de Zevensprong trof de politie op maandag om 18.30 uur een hennepkwekerij aan. De 43-jarige huurder van het pand, een man uit Oirschot, is aangehouden. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt. Op de beneden- en bovenverdieping en in de schuur trof de politie hennepplanten aan. De 176 hennepplanten en alle kweekapparatuur zijn in beslag genomen voor vernietiging.