Ingezonden persbericht


Persbericht

IDC: ORACLE AAN KOP IN WERELDWIJDE DATABASE-MARKT

De Meern, 8 maart 2005 ¢w Volgens het laatste rapport van marktonderzoeksbureau IDC blijft Oracle de leider in de wereldwijde markt voor relationele en objectrelationele databases. Volgens het rapport van IDC is Oracle s database-resultaat gegroeid met 14,5 procent ten opzichte van vorig jaar en is het marktaandeel toegenomen tot 41,3 procent. De hele wereldwijde markt voor relationele database-managementsystemen is met 11,6 gegroeid in 2004. In 2003 realiseerde Oracle met zijn database een groei van 8,6 procent ten opzichte van het jaar daarvoor en was daarmee de marktaandeelleider met 39,8 procent.

2004 belangrijk jaar voor Oracle Database
Sinds 2004 is Oracle Database 10g algemeen verkrijgbaar. Sinds februari vorig jaar is Oracle Database 10g Standard Edition One bovendien goedkoper. Tegelijkertijd kwamen Oracle Real Application Clusters beschikbaar als onderdeel van de Oracle Database 10g Standard Edition. Hierdoor kunnen klanten nu voor een lage prijs profiteren van de voordelen die Oracle Real Application Clusters bieden ten aanzien van schaalbaarheid en beschikbaarheid. Om het jaar af te ronden werd Release 2 van Oracle Database 10g aangekondigd in december.

Oracle Database 10g heeft in 2004 verschillende prijzen ontvangen van vakbladen. Het zijn met name de mogelijkheden voor geavanceerd grid management en de functionaliteit voor automatische administratie die gewaardeerd worden. Die mogelijkheden maken het beheer van complexe computing-omgevingen eenvoudiger en ontlasten de beheerder bij het werken met omvangrijke infrastructuren werkt.

Voor meer informatie over Database 10g: www.oracle.com/database/dbawards_0105.html.

Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.

Ingezonden persbericht