Gemeente Alblasserdam

Nieuwsberichten

08-03-2005
Openbare Bekendmaking Vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten

OPENBARE BEKENDMAKING

Vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten (artikel 6 Wvq)

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam maken op grond van artikel 4, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat zij bij besluit van 1 maart 2005, agendanummer 12, hebben besloten de raad van de gemeente Alblasserdam voor te stellen om, op grond van artikel 2 Wvg, gronden die zijn gelegen in Haven-Zuid zoals gelegen tussen de brug over de Noord, De Noord, Dam-Ruigenhil en het Zuiderstek aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn.

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt tezamen met het voorstel aan de raad en verdere bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de aangewezen percelen, de namen van de eigenaren c.q. rechthebbenden alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 10 maart 2005 voor een ieder kosteloos ter inzage bij de afdeling PRM op het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en de maandag- en woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Indien u niet in de gelegenheid bent tijdens de openingsuren het plan in te zien, kan na telefonische afspraak (heer G. Scholtens, afdeling projectmanagement gemeente Alblasserdam, telefoonnummer 078-6921333) een ander tijdstip worden bepaald. Tevens kunnen de stukken worden geraadpleegd bij de Dienst voor het kadaster en de openbare registers in Rotterdam.

De eigenaren van de aangewezen percelen en beperkt gerechtigden op die percelen hebben afzonderlijk bericht ontvangen.

Het besluit van burgemeester en wethouders treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant.

Het besluit van burgemeester en wethouders houdt in dat de eigenaren en beperkt gerechtigden van de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Alblasserdam te koop moeten aanbieden.

Bezwaar en beroep
Op grond van artikel 9a van de Wvg wordt het voorstel van Burgemeester en Wethouders van Alblasserdam aangemerkt als een besluit, zodat daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bezwaar en beroep openstaat. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken ingaande de dag na dagtekening van deze bekendmaking, een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Alblasserdam, Postbus 2, 2950 AA Alblasserdam.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten a. de naam en het adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. de omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van bezwaar.

Degenen die bij burgemeester en wethouders een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen tevens - op grond van artikel 8:81 van de Awb - een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Dordrecht, sector bestuursrecht, Postbus 7003, 3300 GC Dordrecht, als zij van mening zijn dat onverwijlde spoed - gelet op de betrokken belangen - dat vereist.

Zienswijzen
Binnen vijf maanden dient de gemeenteraad de aanwijzing van gronden te bestendigen. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad te nemen besluit tot aanwijzing van gronden worden belanghebbenden, gelet op artikel 4:8 van de Awb, in de gelegenheid gesteld om vóór 8 april 2005 schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijzen ten aanzien van het raadsvoorstel naar voren te brengen. De zienswijze kan schriftelijk worden gericht aan de raad van de gemeente Alblasserdam, Postbus 2, 2950 AA Alblasserdam. Indien u uw zienswijze mondeling naar voren wilt brengen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de heer G. Scholtens, telefoonnummer (078) 692 1333.

Alblasserdam, 9 maart 2005

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam