Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Russische meesters samen in Het Concertgebouw

Verrassend, persoonlijk en intiem, dat zijn trefwoorden voor de concertserie Amstergrad Mozaïek . Topmusici uit Rusland hebben de Russische muziekcultuur in het Westen terecht tot een begrip gemaakt. Vooraanstaande solisten uit de Russische uitvoeringstraditie laten zich horen van een nauwelijks bekende kant. Samenspelend in kamerensembles voeren ze de muziek uit die hen na aan het hart ligt: werken van Russische en Westerse componisten uit de 18e tot en met de 20e eeuw, van Mozart tot Schnittke en van Beethoven tot Arensky.

Op 9 maart treedt een van Ruslands bekendste kamerorkesten op, Musica Viva, onder leiding van een magnifieke muzikale persoonlijkheid: Alexander Rudin.

Rudin (1960) is cellist, pianist én dirigent en werkt samen met grote ensembles en collega-solisten van naam. Bij Musica Viva is hij cellist en dirigent. Dit ensemble van solisten benadert een breed repertoire op geheel eigen wijze. Het speelt op 9 maart samen met de pianist Alexander Melnikov (1964), die als solist heeft samengewerkt met beroemde dirigenten en orkesten over de hele wereld. Zijn grootste successen heeft Melnikov tot dusver gehad buiten Europa, maar de laatste jaren treedt hij vaker op in de grote zalen van het oude continent.

Het programma, samengesteld door Rudin zelf, combineert zelden gespeelde stukken van Tsjaikovsky, Schnittke en de 19e-eeuwers Wielgorski en Arensky. Veelzijdig én verrassend: net als de uitvoerenden en de Russische muzikale traditie waarin zij staan.

Amstergrad Mozaïek " 9 maart 2005 " 20.15 uur " Het Concertgebouw

Alexander Melnikov piano

Alexander Rudin cello

Kamerorkest Musica Viva o.l.v. Alexander Rudin

De concerten worden georganiseerd door het Russisch Cultureel Centrum Amsterdam, dat de culturele uitwisseling tussen Nederland en Rusland wil bevorderen. De kaartverkoop loopt via Het Concertgebouw (tel. kassa 020-6718345) en de Uitlijn (tel. 0900-0191). Concertfolders zijn verkrijgbaar in Het Concertgebouw en via www.concertgebouw.nl.

De twee andere concerten uit de serie Amstergrad Mozaïek op 2 en 10 juni 2005 maken onderdeel uit van het Bolsjoj festival. Dit Russische culturele festival beleeft in 2005 zijn eerst editie.

Voor meer informatie over het concert: www.amstergrad.nl

Voor meer informatie over de organisator: www.cultureelcentrum.nl

M-promotions kan u voorzien van meer informatie zoals;


- uitgebreide tekst


- cv s musici


- hoge resolutie foto s

M-promotions

Manon Breumelhof

e-mail: manon@m-promotions.nl

T: 030-2445806

M: 06-21885607