Persbericht Projectbureau Energie 2050

`s-Hertogenbosch 18-02-2005
Andere sprekers zijn Hanja Maij-Weggen en theaterregisseur Stefan Jung

Marketingkenner Goos Geursen spreker Energietheater

Op woensdag 9 maart 2005 vindt in het provinciehuis van Noord-Brabant voor de vierde keer het Brabants Energietheater plaats. Het Energietheater is een congres over energiebesparing en duurzame energie dat zich richt op Brabantse gemeenten, bedrijven, woningbouwverenigingen en maatschappelijke organisaties. Dit jaar komt onder andere Goos Geursen de bezoekers inspireren.

Geursen is een grote naam in de marketingwereld. Hij werkte lange tijd voor verschillende reclamebureaus en schreef boeken als Emoties & Reclame (1985), Hazewind op gympen (1990), Tijdens de verkoop gaat de verbouwing gewoon door (1990), Virtuele tomaten en conceptuele pindakaas (1994) en Wie zijn ik (2000). Tijdens het Energietheater vertelt hij de bezoekers hoe hun organisatie zich kan profileren met duurzame energieprojecten.

De bezoekers van het Energietheater gaan tijdens de congresdag hun eigen project gestalte geven. In verschillende workshops geven deskundige begeleiders tips en trucs om een succesvol project te regisseren. In het centrale programma spreken naast Goos Geursen, Commissaris van de Koningin Hanja Maij-Weggen en theaterregisseur Stefan Jung.

In het middagprogramma van het Energietheater reikt Gedeputeerde Onno Hoes de Brabantse Energieprijs 2004 uit aan een organisatie die zich actief inzette voor een duurzaam energieproject. Genomineerden zijn: Samenwerkingsverband Regio Eindhoven met het project DE-Regio, Milieu en Afval Regio Breda met het project Klimaatlandschap en de gemeente s-Hertogenbosch met het Paleiskwartier.

Het Brabants Energietheater is een initiatief van Energie 2050, SenterNovem en de provincie Noord-Brabant. Aanmelden kan nog, via de internetsite www.energie2050.nl.