Ingezonden persbericht


Presentatie Op Ruwe Planken nummer 3, jaargang IV: 'Helden'

'Aantr. Spont. Rom. Sens. Vr. Zkt.

Rom. HELD v. Spann. N8-en., omg. 024 lfst spont.'

Activiteit: Presentatie Op Ruwe Planken nummer 3, jaargang IV: 'Helden'

Datum: 9 maart 2005

Locatie: Dekker v.d. Vegt, Marikenstraat 29

Aanvang: 20.00uur, zaal open 19.30uur

Entree: gratis

Info: redactie@opruweplanken.nl

In het kader van de Boekenweek 2005 duikt Op Ruwe Planken in de krochten van de geschiedenis en gaat op zoek naar helden. Hierbij geven wij onze eigen draai aan het centrale boekenweek thema: Spiegel van de Lage Landen - Boeken over onze geschiedenis'.

Op Ruwe Planken zal op 9 maart week haar nieuwe nummer presenteren. Naast voorgedragen werk van onze auteurs zal het thema vanuit verschillende invalshoeken belicht worden. Deskundigen geven hun gezichtspunt vanuit de politiek, wetenschap, antropologie, historie en natuurlijk de literatuur. Ze zullen tijdens hun lezing ingaan op waar een held voor staat en waarom dat het geval is.

Tevens bestaat er de mogelijkheid tot het meenemen van (een afbeelding van) je eigen held! Deze zullen geplaatst worden op hiervoor speciaal opgerichte 'Heldenwand'.

De presentatie is in handen van Jan Roelofs, voorlichter van de gemeente Nijmegen.

De gasten bestaan uit Ton Hirdes, wethouder Cultuur Nijmegen, Paul van de Velde, cultureel antropoloog aan de RU te Nijmegen, Dinie Akkermans, kinderboekenschrijfster en Henk Rullmann van het Stadsarchief Nijmegen.

Voordrachten van ORP schrijvers komen van Marc Peeters, Remco Koenders en Merijn Hilte.

De presentatie zal plaatsvinden op 9 maart aanstaande in de Dekker v.d. Vegt, Marikenstraat 29 te Nijmegen. De aanvang is om 20:00 uur, zaal is open vanaf 19.30uur. De toegang is geheel vrij.

Op Ruwe Planken wordt financieel ondersteund door het Nijmeegs Universiteits Fonds en de vakgroep Nederlands van de Radboud Universiteit.


- voor de pers-

Ingezonden persbericht