Gemeente Doetinchem

Uitreiking Doetinchemse Sportprijs 2004 en huldiging kampioenen


- 3 maart 2005 -
Op 9 maart 2005 huldigt wethouder Blom de Doetinchemse sporters die in 2004 uitstekende prestaties hebben behaald. Eén van deze sporters neemt later op de middag tevens de Doetinchemse Sportprijs 2004 in ontvangst.

De gemeente Doetinchem wil uitstekende presetaties van individuele talenten en topsporters binnen de gemeente niet onopgemerkt laten. Daarom huldigt zij graag haar kampioenen en zet zij een van hen nog eens extra in het zonnetje met de sportprijs. Dit jaar is ervoor gekozen om deze feestelijkheid te combineren met de Kick-off van het FIFA WK voetbal tot 20 jaar in Doetinchem. De festiviteiten vinden plaats in de Catharinakerk en op het Simonsplein en beginnen om16.00 uur.

De Doetinchemse kampioenen en daarmee ook de genomineerden voor de sportprijs zijn:
Sanne van Aken (zwemmen), Roland Boon (zwemmen), Vincent Rothuis (schaken), Raymond Bruil (snooker), Ferdinand Polman (biljarten), Francis Keizer (veldrijden) en Milja Dorenbosch (squash). Zij zijn Nederlands Kampioen zijn geworden in hun sport, hebben een top 5 klassering op een EK behaald of bereikten een top 10 klassering op een WK.