Ingezonden persbericht


Exclusieve VIP-kaartjes voor Amnesty International Filmfestival aangeboden op eBay.nl
Ook gesigneerde items Katja Schuurman en Yoko Ono onder de virtuele hamer

Amsterdam, 4 maart 2005 - Op online handelsplaats eBay.nl vindt, in samenwerking met Amnesty International, een unieke veiling plaats van exclusieve VIP-kaarten voor een bijzondere gala-avond. Deze gala-avond vindt plaats op woensdagavond 9 maart in het Pathé Tuschinski theater in Amsterdam en vormt de opening van het Amnesty International Filmfestival. Katja Schuurman zal tijdens een exclusief avondprogramma het festival openen. Tijdens deze opening vindt tevens de eerste Nederlandse vertoning van de voor drie Oscars genomineerde film 'Hotel Rwanda' plaats.

Het jaarlijkse Amnesty International Filmfestival vindt van 9 tot en met 13 maart voor de zevende keer plaats. Tijdens dit festival wordt vijf dagen lang het beste getoond van wat de internationale cinema recentelijk registreerde over mensenrechten en menselijke waardigheid.

De veiling, die ook vermeld wordt op de homepage van eBay Nederland, bestaat uit speciaal samengestelde 'Amnesty filmpakketten'. Elk pakket bevat: 2 exclusieve VIP-kaartjes voor de openingsavond, 2 passe-partouts voor het Amnesty International Filmfestival, 2 festivalkranten en een gesigneerd T-shirt van Katja Schuurman. Daarnaast kan er ook geboden worden op twee unieke kussenslopen met de tekst van "Imagine" van John Lennon, gesigneerd door Yoko Ono.

De opbrengst van de veiling komt geheel ten goede aan Amnesty. De veiling loopt tot en met 6 maart en alle pakketten hebben een startprijs van 1 euro. De veiling is vanaf de homepage van eBay Nederland via een button te bereiken of via de volgende url:
.

"Wij zijn verheugd over deze samenwerking met Amnesty en de mogelijkheid om via onze community van leden wederom een bijdrage te kunnen leveren aan de missie van Amnesty International. eBay Nederland vindt het van groot belang liefdadigheidsorganisaties te kunnen ondersteunen en werkt dan ook belangeloos mee aan deze veiling", aldus Jeroen Breuer, PR en Communicatie Manager eBay Nederland.
Over eBay®
Met 135 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel. eBay stelt de gemeenschap van gebruikers, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Onlangs werden de resultaten van het vierde kwartaal aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. Sinds haar oprichting in 1995 is eBay winstgevend. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 26 medewerkers. Kijk voor meer informatie op:

Over Amnesty International
Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie die de naleving van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens nastreeft. Zij voert actie voor beëindiging van ernstige schendingen van het recht op leven, van het recht niet te worden gemarteld, van het recht op vrijheid van geweten en van meningsuiting en van het recht niet te worden gediscrimineerd.