Politie Hollands Midden

Regio Woensdag 9 maart te zien bij 'Team West' Woensdag 9 maart zijn in het Opsporingsprogramma 'Team West' van TV West de volgende onderwerpen te zien. In de rubriek 'Opsporing', besteedt de politie Hollands Midden aandacht aan een mishandeling van een 64-jarige man. De mishandeling vond plaats op dinsdag 1 februari tussen 19.50 en 20.05 uur. De man zag op het Kooiplein hoe een jongen een fiets op een andere fiets gooide. Nadat de man hierop reageerde kreeg hij een duw van de jongen waardoor hij viel. Korte tijd later zag de man de jongen staan op de Bernhardkade bij het buurthuis 't Spoortje'. De jongen stond hier bij een groepje jongeren. De man fietste voorbij maar merkte dat hij gevolgd werd. De man werd tegengehouden waarna hij in het gezicht werd geslagen. De politie verzoekt getuigen zich te melden. Politie Haaglanden heeft een opsporingsbericht met een verzoek om getuigen naar aanleiding van het inrijden met een auto op een klas schoolkinderen. Een onbekend gebleven man kreeg op donderdag 17 februari omstreeks 15.20 uur een woordenwisseling met enkele leerlingen en is daarna met zijn auto op het trottoir van de Burgemeester Elsenlaan in Rijswijk op de leerlingen ingereden. Er raakte gelukkig niemand gewond. De politie is nu op zoek naar deze bestuurder. In de uitzending zal dieper op de zaken worden ingegaan. De Technische Recherche van Politie Haaglanden levert een bijdrage aan 'Reportage' met het onderwerp 'falsificaten'. Het regionale politiejournaal 'Team West' begint na het journaal van TV-West van 18.15 uur en zal later enkele malen worden herhaald.

Katwijk Verkeersongeval

Dinsdag 8 maart omstreeks 13.20 uur vond op de Prinses Beatrixlaan een verkeersongeval plaats. Een 57-jarige automobiliste uit Katwijk reed in de richting van de Prinses Margrietlaan toen plots een 6-jarige Katwijker vanachter een geparkeerde bestelauto de straat oprende. Een aanrijding was het gevolg. De jongen kwam op de motorkap terecht en vervolgens op de straat. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Katwijk Aanrijding Twee sturen van elkaar tegemoetrijdende bromfietsers raakten elkaar tijdens het passeren op het fietspad langs de N206 ter hoogte van de Roverbrug. Een 61-jarige vrouw uit Katwijk kwam daarbij met haar bromfiets ten val en raakte gewond. Met rug- en nekletsel is zij overgebracht naar het LUMC. De bestuurder van de andere bromfiets, een 34-jarige man uit Valkenburg kwam met de schrik vrij.

Sassenheim Aanrijding

Een 42-jarige automobiliste uit Sassenheim verleende op dinsdag 8 maart rond 08.35 uur op de kruising Menneweg met de Parklaan geen voorrang aan een 46-jarige automobiliste en plaatsgenote. Bij de aanrijding raakte de 42-jarige vrouw gewond. Met nekklachten en een gekneusde rib werd zij overgebracht naar het LUMC.

Leiden Verkeersongeval

Op dinsdag 8 maart omstreeks 09.35 uur vond een verkeersongeval plaats. Een 27-jarige automobilist uit Hoorn en zijn twee inzittenden reden over de Haagweg in de richting van de Leidseweg. Net na het tankstation, voor de brug, wilde de bestuurder keren en sloeg linksaf om de parallelweg op te rijden. Op dat moment werd de auto aan de linkerzijde aangereden door een 21-jarige automobiliste die daarachter reed. De automobiliste, een Haagse, werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De politie moet de bestuurster nog horen over het ongeval.

Alphen a/d Rijn Politie controleert bij voetgangersoversteekplaatsen

De politie Alphen-Ridderveld gaat de komende tijd extra controleren op het gedrag rond voetgangersoversteekplaatsen ofwel zebra's. Aanleiding daarvoor vormen klachten van basisscholen over het feit dat de leerlingen geen gelegenheid krijgen om over te steken. Naar aanleiding van die klachten hebben politiemensen van Alphen-Ridderveld onopvallend gecontroleerd om vast te stellen in hoeverre het gedrag rond oversteekplaatsen te wensen over laat.Daarbij bleek dat het inderdaad regelmatig voorkomt dat scholieren geen gelegenheid wordt geboden om over te steken. Volgens het reglement verkeersregels en verkeerstekens (RVV) moeten bestuurders voetgangers en bestuurders van een gehandicaptenvoertuig, die op een voetgangersoversteekplaats oversteken of kennelijk op het punt staan dat te gaan doen, voor laten gaan. Een bekeuring voor overtreding van deze regel kost E 125,00.

Gouda Poging beroving

Twee mannen in een auto waren er vermoedelijk op uit een 20-jarige vrouw uit Gouda van haar pas gepinde geld te beroven. De vrouw pinde op dinsdag 8 maart rond 12.30 uur bij een pin-automoaat van een bank aan het Poldermolenplein nabij het winkelcentrum Goverwelle. Een auto met daarin twee mannen reed bijna tot de vrouw door. Nadat de vrouw gepind had moest zijn achter de auto om lopen. Op dat moment werd gas gegeven en kwam de auto achteruit. Met een sprong wist de vrouw het vege lijf te redden. De auto reed vervolgens snel weg in de richting van het parkeerterrein aan de Goverwellesingel. De vrouw deed bij de politie aangifte. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gouda Inbraak in woning

Tussen maandag 7 maart 23.00 uur en dinsdag 8 maart 10.30 uur werd er ingebroken in een woning aan de Tuinstraat. Men kwam vermoedelijk binnen door via de brievenbus het deurslot te ontgrendelen. Uit de woning werd een rugtas en laptop gestolen. Rond 10.15 uur zagen bewoners van een woning aan de IJssellaan twee handen en een hoofd van een man boven de schuttingdeur. Klaarblijkelijk was deze man van plan om bij de woning te gaan inbreken. De bewoner ging naar buiten en zette de achtervolging op de op een fiets vluchtende man in. Op de Burgemeester Martenssingel bedreigde de vluchtende man zijn achtervolgers met een baksteen. Zij staakten daarop hun achtervolging. De politie onderzoekt de zaken.

------------------------------------- einde middagberichten -----------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 8 maart 2005

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --