Gemeente Enkhuizen

Regie over werk in eigen hand (maart 2005)

PERSBERICHT Centrum Werk en Inkomen dd. maart 2005

Arbeidsadviseur geeft reintegratieadvies in CWI

In CWI West Friesland is sinds 1 januari 2005 een adviespunt arbeidsintegratie geïnstalleerd. Dit is een onafhankelijk informatiepunt waar iedereen terecht kan met vragen over werk in relatie tot sociale zekerheid. Arbeidsadviseur Ellen Poland kijkt met werkzoekenden mee hoe zij de meest passende weg (terug) naar werk kunnen kiezen. De arbeidsadviseur is onafhankelijk en werkzoekenden mogen zelf bepalen of ze van deze adviesmogelijkheid gebruik willen maken. Ellen nodigt werkzoekenden uit haar te bellen of een afspraak te maken.

De arbeidsadviseur in regio West Friesland, Ellen Poland, vindt het belangrijk dat zij in haar functie werkzoekenden kan adviseren om zelfstandig een traject vast te stellen. Een traject dat de terugkeer naar de arbeidsmarkt bespoedigt. Ellen: Door goede informatie kunnen werkzoekenden zich beter voorbereiden op een gesprek met CWI, UWV of gemeente. Voor de gemiddelde werknemer en werkgever is de sociale wetgeving nog steeds ondoorzichtig. Er is gewoon nog veel onduidelijkheid. Veel mensen weten niet waar ze met hun vragen terechtkunnen. Daarom is dit nieuwe adviespunt opgezet; het helpt werkzoekenden om binnen de sociale zekerheid beter de weg te vinden richting werk.

Verder stimuleer en adviseer ik mensen om de regie over de terugkeer naar werk in eigen hand te nemen en is ben ik ze daarbij behulpzaam, legt Ellen uit.
CWI, UWV en de gemeenten in de regio West Friesland zien de arbeidsadviseur als een goede aanvulling op hun eigen dienstverlening die ook gericht is op reïntegratie. Door de brede kennis en onafhankelijke visie kan de arbeidsadviseur kijken of alle mogelijkheden worden bekeken.

Arbeidsadviseur Ellen Poland werkt op CWI West Friesland, Maelsonstraat 10 te Hoorn.
Zij is bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag op telefoonnummer 0229 259191.
Spontaan binnenlopen kan ook, maar houdt dan rekening met een wachttijd. Beter is telefonisch een afspraak te maken.

De functie arbeidsadviseur is door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het leven geroepen na advies van de Landelijke Cliëntenraad SUWI.
Het initiatief kwam tot stand in nauwe samenwerking met de gemeenten, het CWI en het UWV.

Datum laatst gewijzigd: 8/3/2005