Gemeente Groningen

dinsdag 8 maart:
Helperbad blijft voorlopig open

Het college van B&W heeft besloten om een bedrag van 75.000 euro uit te trekken voor een kleine opknapbeurt van het Helperbad. Daarmee kan het Helperbad voorlopig openblijven. Met het geld brengt de gemeente Groningen bouwkundige verbeteringen aan in het zwembad in Groningen- zuid. Deze zijn noodzakelijk op basis van de Wet hygiëne en veiligheid bad- en zweminrichtingen.

Het Helperbad aan de Moddermanlaan verkeert in een slechte staat. Met het oog op de veiligheid van de zwemmers controleert de gemeente regelmatig de bouwtechnische situatie.Het college trekt nu 75.000 euro uit voor een kleine opknapbeurt van het Helperbad. Met dat geld worden diverse verbeteringen gerealiseerd, zoals het opnieuw voegen van tegels, het vervangen van tegels, het dichten van scheuren in de vloer en het vervangen van roosters in de douches.

De gemeente onderzoekt momenteel als onderdeel van de discussie over de Groninger sportaccommodaties, 'Sport in Beeld' - of het Helperbad op termijn gesloten zal worden of grondig gerenoveerd. Het college verwacht hierover voor de zomer een definitief besluit te nemen. B&W hanteren als leidraad dat bij een eventuele sluiting van het Helperbad goed moet worden gekeken naar alternatieve zwemmogelijkheden voor de huidige gebruikers van het zwembad in Groningen- zuid.

Inspraakreacties 'Sport in Beeld'
Op de nota 'Sport in Beeld' zijn tijdens de officiële inspraakperiode negen reacties binnengekomen. Het college van B&W heeft schriftelijk op deze reacties geantwoord. Het college vindt dat de reacties geen aanleiding geven om de nota 'Sport in Beeld' aan te passen. Zij stelt de gemeenteraad dan ook voor om de nota 'Sport in Beeld' vast te stellen en de nota verder uit te werken in een ontwikkelingsplan.

De raadscommissie Onderwijs en Cultuur bespreekt woensdagmiddag 9 maart de voortgang van 'Sport in Beeld'. Locatie: oude raadzaal Stadhuis. Aanvang: 16.30 uur.