Time : 9:47:43 AM
Date : Wednesday, March 09, 2005
Sender Name: Union nationale des Mutualités Libres/Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen

Overgewicht bij kinderen? Actief voorkomen!

De dienst Gezondheidspromotie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen verspreidt een nieuwe brochure rond overgewicht bij kinderen. Evenwichtige voeding, dagelijkse lichaamsbeweging en het aanleren van een gezonde levensstijl staan in de brochure centraal. Ouders en andere geïnteresseerden vinden er info over de oorzaken en gevolgen van overtollige kilo's, over een gezond gewicht bij kinderen, over gezonde voeding en beweging, enz.

Overgewicht, een zwaar probleem

Steeds meer kinderen lijden aan overgewicht en obesitas. De Wereldgezondheidsorganisatie schat het aantal kinderen met overgewicht wereldwijd op 22 miljoen. In België lijdt meer dan 1 kind op 10 aan obesitas! Talrijke lichamelijke en psychosociale klachten zijn het gevolg en helaas is het risico om een "gewichtige" volwassene te worden erg groot.

Overgewicht voorkomen...

Gezonde gewoonten aanleren van jongs af aan is de ideale manier om overgewicht te voorkomen en om die gezonde levensstijl ook op latere leeftijd vol te houden. De brochure benadrukt het belang van een evenwichtige combinatie tussen gezonde voeding en dagelijkse lichaamsbeweging. Talrijke tips, gebaseerd op de actieve voedingsdriehoek, helpen gezinnen bij het aanleren van een gezonde levensstijl.

Ouders steunen hun kind, door dik en dun

Motivatie, geduld en een kindvriendelijke aanpak zijn essentieel in de strijd tegen overgewicht. De rol van de ouders mag daarbij niet uit het oog verloren worden: zij zijn immers medeverantwoordelijk voor de eet- en beweeggewoonten en dienen als rolmodel voor een gezonde levensstijl. Probeer samen met het gezin de uitdaging aan te gaan!

Meer info?
De brochure "Overgewicht bij kinderen? Actief voorkomen!" is gratis te verkrijgen in de plaatselijke ziekenfondskantoren en op de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, Sint-Huibrechtsstraat 19, 1150 Brussel.
Tel.: 02-778.92.11., Fax.: 02-778.94.04.
E-mail: gezondheidspromotie@mloz.be, website: http://www.mloz.be. In geval van publicatie, gelieve ons een exemplaar over te maken a.u.b. Bedankt!

URL: http://www.mloz.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR